Zestien nieuwe Scania’s voor Freesmij

Freesmij, één van de meest bekende onderaannemers in de wegenbouw met het hoofdkantoor in Mijdrecht, heeft onlangs zestien nieuwe Scania’s in gebruik genomen. Acht van deze nieuwe trucks waren uitgerust met de extreem zuinige 450 pk SCR-only motor. Freesmij koos op deze manier niet alleen voor de laagste operationele kosten, maar ook voor de laagste milieu-impact. De CO2 uitstoot van de Scania 450 pk Euro 6 motor behoort tot de laagste in de markt. De nieuwe Scania’s zijn afgeleverd door de vestiging Scania Uithoorn.
Scania P450
De levering van zestien nieuwe trucks was gesplitst in acht stuks Scania P450 LA 6X2/4 trekkers en acht stuks Scania P320 DB 6X2*4 bakwagenchassis. De keuze voor de 450 pk SCR-only motor in de trekkers is geen vreemde. Deze motor combineert een hoog koppel – van maar liefst 2350 Nm – aan een recordlaag brandstofverbruik. Niet voor niets heeft deze motor in binnen- en buitenlandse vakmedia zeer lovende kritieken ontvangen en heeft hij ook in de harde dagelijkse praktijk in korte tijd een ijzersterke reputatie opgebouwd om de meeste kilometers uit iedere druppel diesel te halen.
Scania P450
De bakwagenchassis zijn uitgerust met de 9 liter 320 pk motor en voorzien van een naloopasconstructie. Deze asconfiguratie biedt de chauffeur optimaal de mogelijkheid om nauwkeurig op kleine oppervlakken te kunnen manoeuvreren. De laag gemonteerde P-cabine biedt, met name, bij veelvuldig in- en uitstappen veel voordelen.
Scania P450
Binnen de wegenbouw is Freesmij een zeer bekende speler. Met ca. 125 medewerkers en een indrukwekkend wagenpark is deze specialist in frezen, stabiliseren en asfalteren actief in heel Europa, met de nadruk op Benelux en Duitsland. Het bedrijf neemt haar verantwoordelijkheid op het gebied van veiligheid en duurzaamheid zeer serieus. Bij de keuze van partners en materiaal spelen deze factoren een primaire rol. Wanneer de investering dan ook nog resulteert in een lage Total Cost of Ownership is de cirkel rond.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *