Netko : duurzaamheid belangrijke overweging bij aanschaf nieuwe Scania’s

Netko uit Raalte investeerde onlangs in zestien nieuwe Scania’s. Twaalf trekkers zijn uitgerust met de 410 pk 13 liter motor en vier bakwagens worden aangedreven door de 9 liter 250 pk motor. Met name de 410 pk SCR-only motor heeft in korte tijd een sterke reputatie opgebouwd als zeer zuinige krachtbron met diverse brandstofrecords. De nieuwe voertuigen passen geheel in het beleid van duurzame investeringen van Netko – gespecialiseerd in koel- en diepvriesdistributie. De nieuwe Scania’s zijn geleverd door de vestiging Scania deventer.
Scania P250
Vorig jaar won de 410 pk motor de prestigieuze Duitse Green Truck Award door op de zware testroute van de magazines Verkehrs Rundschau en Trucker een recordverbruik van slechts 23,29 liter/100 km te noteren. Ook in recente tests in binen- en buitenlandse vakmedia heeft de motor indrukwekkende prestaties neergezet. Alle voertuigen zijn uitgerust met het tweepedaals Opticruise systeem voor meer comfort voor de chauffeur en de meest economische rijstijl voor het laagste brandstofverbruik.
Scania G360
Netko is een daadkrachtig logistiek dienstverlener met als specialisatie koel en diepvries distributie. Naast het hoofkantoor in Raalte beschikt Netko over een eigen diepvries vestiging in Coevorden en een standplaats in Heerenveen.

Vanuit het BRC gecertifieerde gekoelde magazijn van ruim 3000 m2 te Raalte verzorgt Netko dagelijks fijnmazige gekoelde distributie door de gehele Benelux. In Coevorden beschikt Netko over een BRC gecertificeerd diepvriesmagazijn van ruim 5000 pallets. Netko distribueert diepvries producten door geheel Nederland en België. Middels een intensieve samenwerking met Nordfrost GmbH verzorgt Netko tevens zeer fijnmazige diepvriesdistributie door geheel Duitsland. Vanuit Heerenveen worden dagelijks slagerijen, traiteurs en retailers met gecompartimenteerde bakwagens beleverd.
Scania meerdere
Ter ondersteuning van deze klantgerichte organisatie beschikt Netko over een eigen Transport Management Systeem een eigen Warehouse Management Systeem en is het volledige wagenpark uitgerust met een boordcomputer.
Voor Netko is het een vanzelfsprekendheid dat het een actieve bijdrage levert aan een schoner milieu en zit Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen “in de genen” van de gehele organisatie.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *