Reality Road: gewaagde stunt met een Volvo FH

In deze aflevering van ‘Reality Road’, de tv-serie van Volvo Trucks, is een stunt te zien met een Volvo FH. In de stunt rijdt de truck op twee wielen. De opnamen werden gemaakt op een locatie in de buurt van Berlijn.
Volvo FH 4th gen
In deze aflevering van de tv-serie ‘Reality Road’ van Volvo Trucks rijdt een truck op twee wielen op een testbaan in de buurt van Berlijn. De stunt werd uitgevoerd in een scène van de muziekvideo die zangeres Mapei heeft opgenomen tijdens de serie.

“Het rijden op twee wielen vereist een enorme precisie. Het voertuig moet 45 graden overhellen, bij een kleinere hoek valt het terug op alle vier de wielen. Voor de chauffeur is het cruciaal om de truck precies onder de juiste hoek te houden”, vertelt Peter Pedrero, stuntcoördinator.

Er werden rigoureuze voorbereidingen getroffen: de schans was 12,5 meter lang, 140 cm hoog en had een helling van exact 30 graden om de truck in de gewenste hoek van 45 graden te plaatsen. Achter het stuur zat chauffeur Walter Melis, een van ’s werelds meest deskundige chauffeurs voor het rijden op twee wielen.
Volvo FH 4th gen
“Rijden op twee wielen in een truck is een van de moeilijkste dingen die er zijn. Ik moet me volledig concentreren, omdat ik de truck in feite in evenwicht houd met mijn eigen gewicht, ik rijd compleet op mijn intuïtie”, legt Walter Melis uit.

De stunt op twee wielen was niet alleen onderdeel van de nieuwe muziekvideo van Mapei, maar maakt ook deel uit van de Volvo Trucks-campagne voor Volvo Trucks Services.

“Deze campagne is bedoeld om de kracht van het Volvo Trucks-serviceaanbod te laten zien. Dankzij onze connectiviteitsservices kunnen we de status van een individuele truck in real-time controleren, wat we tijdens de hele stunt hebben gedaan. Met betrouwbare informatie over de conditie van het voertuig, kan het onderhoud per individueel voertuig worden gepland en dus de productiviteit worden gegarandeerd”, verklaart Per Nilsson, PR Director Volvo Trucks.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *