Uit het archief: Krupp

In 1905 bouwde Krupp haar eerste bedrijfswagen. Na de tweede Wereldoorlog werd de naam om diverse redenen tijdelijk naar Südwerke veranderd, maar toen men in 1954 weer terugkeerde op het oude nest in Essen, werd de naam ook weer terug veranderd. In 1968 werd gestopt met de bouw van trucks voor de weg, het dealernetwerk en dergelijke werd overgedaan aan Daimler-Benz. Men bleef wel onder andere telescoopkranen bouwen. Deze afdeling is echter door Manitowoc gekocht en samengevoegd met Grove. Gelukkig hebben we de foto’s nog.
KrIn 1968 werd gestopt met de bouw van trucks voor de weg, het dealernetwerk en dergelijke werd overgedaan aan Daimler-Benz. Men bleef wel onder andere telescoopkranen bouwen. Deze afdeling is echter door Manitowoc gekocht en samengevoegd met Grove. Gelukkig hebben we de foto's nog.upp KF 380

KrIn 1968 werd gestopt met de bouw van trucks voor de weg, het dealernetwerk en dergelijke werd overgedaan aan Daimler-Benz. Men bleef wel onder andere telescoopkranen bouwen. Deze afdeling is echter door Manitowoc gekocht en samengevoegd met Grove. Gelukkig hebben we de foto's nog.pp telescoopkraan

Krupp Tiger

KruIn 1968 werd gestopt met de bouw van trucks voor de weg, het dealernetwerk en dergelijke werd overgedaan aan Daimler-Benz. Men bleef wel onder andere telescoopkranen bouwen. Deze afdeling is echter door Manitowoc gekocht en samengevoegd met Grove. Gelukkig hebben we de foto's nog.pp AK 701

KruIn 1968 werd gestopt met de bouw van trucks voor de weg, het dealernetwerk en dergelijke werd overgedaan aan Daimler-Benz. Men bleef wel onder andere telescoopkranen bouwen. Deze afdeling is echter door Manitowoc gekocht en samengevoegd met Grove. Gelukkig hebben we de foto's nog.pp onbekend/overig

Krupp onbekend/overig

KruIn 1968 werd gestopt met de bouw van trucks voor de weg, het dealernetwerk en dergelijke werd overgedaan aan Daimler-Benz. Men bleef wel onder andere telescoopkranen bouwen. Deze afdeling is echter door Manitowoc gekocht en samengevoegd met Grove. Gelukkig hebben we de foto's nog.pp onbekend/overig

Krupp Titan

Südwerke onbekend/overig
Nog veel meer Krupp foto’s vind je hier.

NET ZO INTERESSANT

One Response

  1. Joris Smits 29 juni 2015 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *