Zes Volvo FH bakwagens voor Moeijes Internationale Transporten en Expeditie

Met de komst van zes Volvo FH 460 6×2 bakwagens maakt Moeijes Internationale Transporten en Expeditie, gespecialiseerd in geconditioneerd vervoer, een keuze voor vooruitstrevende techniek, veiligheid en betrouwbaarheid. De trucks werden geleverd door Volvo Trucks-dealer Van der Linden van Sprankhuizen Bedrijfswagens B.V., vestiging Zwaag.
Volvo FH 4th gen
Moeijes Internationale Transporten en Expeditie, gevestigd in Zwaag, is gespecialiseerd in het transport van groente, fruit, bloemen en planten. Daarnaast verzorgt Moeijes transporten van volumegoederen. Het wagenpark meet 80 eenheden, allemaal combinaties voor geconditioneerd vervoer, en is dagelijks te vinden in heel Europa met de nadruk op Duitsland en Noord Frankrijk. René Moeijes, die samen met broer Daniël de directie vormt: “Het gaat in deze markt om onderscheid. Dat doen we door onze service en flexibiliteit, onze combinaties en ons concept waarin we een zo hoog mogelijke beladingsgraad nastreven. Daar past een zekere schaalgrootte bij.”

Volvo FH past in ons concept
Binnen het concept van Moeijes Internationale Transporten en Expeditie wordt eerst gekeken naar de opbouw en pas daarna naar de truck. “Wij gaan uit van het principe dat onze lading het belangrijkste is. Daarnaast streven we langdurige relaties na met onze leveranciers. De nieuwe Volvo FH past in ons concept.”

De Volvo FH 460 6×2 heeft een vaste sleepas en door de asconfiguratie een prima verdeling van de aslasten. “We wilden intelligentie in de truck. Volvo biedt met Volvo I-Shift Fuel en Economy met I-See een uniek systeem, dat ons een extra mogelijkheid geeft om op onze routes brandstof te besparen. Het past in ons streven het brandstofverbruik zo laag mogelijk te houden. Wij meten alles waar we invloed op kunnen hebben.” Volvo I-See ‘leert’ de topografie van de weg en slaat de gegevens op in een centrale database. Tijdens het rijden wordt deze kennis vervolgens automatisch gebruikt om brandstof te besparen – tot wel 5% tijdens een rijcyclus.
Volvo FH 4th gen
Ervaringen zijn goed
De keuze voor Volvo Trucks is bijzonder omdat in het wagenpark van Moeijes Internationale Transporten en Expeditie slechts plaats was voor twee merken. Met de komst van de nieuwe Volvo FH is dat veranderd. “We hebben deze keuze gemaakt op basis van ervaringen van collega’s en het feit dat de Volvo FH uitstekend past in ons concept. Het product is technisch vooruitstrevend, veilig en betrouwbaar. Tot slot hebben we met de dealer Van der Linden van Sprankhuizen Bedrijfswagens in Zwaag een prima band. Zij zijn behulpzaam en flexibel.”

One Response

  1. A van der Meulen 1 juli 2015 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *