De levens van de 54-SB-24

Scania 141
Als kind was ik gek op de kermis. Tuurlijk, de kermis zelf vond ik leuk, maar ik vond de kermistrucks in het dorp misschien nog wel leuker. De 1-series van Ties Venekamp, de botsauto-exploitant (Disco Autoscooter), waren daarbij de meeste jaren toch wel het absolute hoogtepunt. De 54-SB-24 is daarbij het langst in dienst gebleven, gelukkig maar, daardoor heb ik hem nog een paar keer op de foto gekregen. Nadat hij daar klaar was, is hij naar Chris Bosma gegaan, die naast diverse historische agrarische machines ook een aantal oude Scania’s heeft voor het transport daarvan (en van de woonwagen). Daardoor is de truck nu nog regelmatig op oldtimermeetings te zien, niet alleen voor trucks maar vooral voor tractoren.
Scania 141
Venekamp zal vast niet de eerste eigenaar geweest zijn. Wie heeft nog foto’s van daarvoor?
Scania 141
Ik heb de foto’s zo veel mogelijk in chronologische volgorde geprobeerd te zetten, hopelijk is dat gelukt.
Scania 141
Scania 141
Liefhebber van de ‘levens van’-blogs? Alle vorige en volgende blogs uit deze categorie vind je hier.

2 Comments

  1. wimschop 25 juli 2017 Reply
  2. wimschop 25 juli 2017 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *