Uittocht Truckstar Festival bij Meppel

Marco Havers stond gisteravond bij Meppel om foto’s te maken van de uittocht van het Truckstar Festival. Hieronder zijn bijdrage in woord en beeld. Mijn eigen foto’s volgen later, verspreid over meerdere thematische blogs.
Scania R-serie
Zoals elk jaar tijdens het Truckstar festival in Assen, is er langs de A28, tijdens de uittocht op zondag van de honderden vrachtwagens, veel bekijks. Dit jaar was het al niet anders. Klapstoeltjes, drinken en een fotocamera.
DAF XF serie
De meeste kijkers hadden niet meer nodig. Helaas speelde het weer niet mee, want later op de middag begon het te regenen, maar voor de meeste mensen drukte dit de pret niet, want vanuit de auto kijken én zwaaien ging ook.
onbekend meerdere (diverse merken)
Enkele diehards daargelaten, want gewapend met capuchon of paraplu, stonden ze tijdens de stortbui vrachtwagenchauffeurs aan te moedigen om de claxon te gebruiken. Door de verschillende geluiden van de luchthoons was van het gezicht af te lezen of de missie geslaagd was.
Scania R-serie
Was vroeger bij het knooppunt Lankhorst een behoorlijke opstopping bij het samenkomen van de A32 en A28, tegenwoordig rijden de vrachtwagens, oldtimers van Europesche en Amerikaanse merken, kraanwagens, vrachtwagens met als lading caravans en dixi’s en vele andere vreemdsoortige voertuigen met grote spoed voorbij.
Scania 141
Het is alleen niet te hopen dat sommigen geen jeuk overhouden aan het uitzwaaien van de vele vrachtwagenchauffeurs en hun gezinnen, de liefhebbers die namelijk langs de parallelweg stonden te zwaaien tussen Meppel en Staphorst, stonden onder bomen vol met eikenprocessierupsen…….

Volvo FH

MAN TGM 1st gen

Volvo F10

Scania 92

Mercedes-Benz Actros MP4

DAF XF105

DAF XF Euro 6

Kenworth K100

Scania R730

Iveco TurboStar

Volvo FH16 3rd gen

MAN TGX 1st gen

Scania R-serie

Scania T143

Volvo FM

Scania T93

Volvo F10

Volvo FH

Mack LTL

Citro C15

Scania T143

Volvo WhiteGMC

Scania R-serie

Renault Major (R-serie)

Volvo FH16 3rd gen

DAF CF Euro 6

Scania R-serie

Iveco Stralis

Iveco Stralis

Scania R-serie
Marco heeft vele honderden foto’s gemaakt bij de uittocht, ze staan allemaal op truckfan.nl.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *