Zeven nieuwe Scania’s G410 van H.H. van der Velde actief in aardappeltransport

Zandhandel en Transportbedrijf H.H. van der Velde B.V. uit het Groningse Nieuwe Pekela heeft onlangs de sleutels van zeven nieuwe Scania’s in ontvangst genomen. Een nieuwe langlopende overeenkomst met aardappelverwerker Avebe maakte de investering in de nieuwe Scania G410 trekkers nodig. De trucks zullen dan gecombineerd worden met kipperopleggers om de gerooide aardappelen van de telers naar het verwerkingsbedrijf te transporteren. De zuinige 410 pk SCR-only Euro 6 motor heeft in korte tijd een sterke reputatie verworven dankzij het lage brandstofverbruik. André van der Velde: “Naast brandstofverbruik zijn ook betrouwbaarheid en de hoge inruilwaarde voor ons belangrijke overwegingen geweest.” De voertuigen zijn afgeleverd door de vestiging Scania Groningen.
Scania G410
Alle nieuwe Scania’s zijn uitgerust met de zuinige 410 pk 13 liter motor met een koppel van 2150 Nm. In veel binnen- en buitenlandse tests heeft deze motor, of de 450 pk variant, menig brandstofrecord gebroken. Ook in de dagelijkse praktijk combineert deze motor veel trekkracht met een lage brandstofrekening. De G Highline cabine biedt de chauffeurs een werkplek die niets te wensen overlaat. De cabine staat iets lager op het chassis waardoor het in- en uitstappen vergemakkelijkt wordt. Met het verhoogde dak biedt de Highline cabine veel bewegingsruimte.
André van der Velde licht de keuze voor Scania verder toe: “Na de eerste selectie bleven Scania en Mercedes over. Toen we de specificaties gingen vergelijken bleek de standaarduitrusting van de Scania veel royaler te zijn. Zo zat er op de Scania standaard Advanced Emergency Braking en Lane Departure Warning voor hetzelfde geld.”
Scania G410
H.H. van der Velde heeft een rijke historie die in 1946 begon in de zandwinning. Nu, zeventig jaar later, staat de derde generatie aan het roer en biedt het bedrijf werk aan zo’n 45 mensen. Het bedrijf beschikt in Nieuwe Pekela over twee zandwinlocaties: Heeresveld voor ophoogzand en Kruiselwerk voor hoogwaardig industriezand, waaronder kwartsfilterzand. Met een wagenpark van 27 vrachtwagens wordt zand in de wijde regio geleverd.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *