Heisterkamp en Scania Driver Services slaan handen ineen voor een optimale start van de nieuwe Scania’s

Heisterkamp, uit het Overijsselse Oldenzaal, en Scania Driver Services hebben de handen ineengeslagen om de ingebruikname van 95 nieuwe Scania’s optimaal te begeleiden. Heisterkamp onderkent als geen ander het belang van een goede afleverinstructie direct aan de chauffeurs. Scania Driver Services heeft voor dit project een maatoplossing gemaakt die naadloos aansluit bij de behoefte van Heisterkamp. Ondanks dat alle chauffeurs al voldoen aan code 95, vindt Heisterkamp een goede start van de nieuwe trucks zeer belangrijk. De investering in tijd, voertuigen en chauffeurs betaalt zich dubbel en dwars terug in het lage brandstofverbruik dat al direct van de start wordt gerealiseerd.
Scania R450
Iedere nieuwe Scania zit boordevol technologie die de chauffeur ondersteunt om zo efficiënt mogelijk te rijden. Systemen als Scania Opticruise Economy mode, Active Prediction, Ecoroll 2.0, Vrijloop Retarder en verbeterde retarderbediening dragen alle bij aan een lager brandstofverbruik en een langere levensduur. Kennis van deze systemen en hun functionaliteit is daarbij van groot belang. De vele brandstofrecords die tijdens binnen- en buitenlandse testen in vakmagazines worden gerealiseerd, zijn daarvan het bewijs. Heisterkamp besteedt veel tijd en aandacht aan de training van hun mensen. Het feit dat al hun chauffeurs de verplichte nascholing in het kader van code 95 al lang en breed hebben afgerond onderschrijft dit.

Ben Oude Egbrink is bij Heisterkamp is verantwoordelijk voor de trainingen. Hij geeft het belang van deze aflevertraining aan: “De nieuwe Scania’s zitten vol met nieuwe technologie die de chauffeur moet helpen een laag brandstofverbruik te realiseren. Wij combineren het met een veiligheidstraining, zodat het mes aan meerdere zijden snijdt. Ons trainingsdoel stopt niet bij code 95. Eigenlijk stoppen wij nooit met trainen.”

Van de 95 nieuwe Scania’s zijn er thans 47 afgeleverd en alle 47 chauffeurs krijgen binnenkort een gedegen aflevertraining. Hierin worden alle nieuwe systemen uitvoerig besproken. Wat is hun functie, op welke manier merkt de chauffeur dat ze actief zijn en hoe kan hij/zij hierop anticiperen voor het beste resultaat. Daarnaast krijgen alle chauffeurs een inleiding in ‘Het Nieuwe Rijden’. Tenslotte gaat men de theorie in de praktijk toepassen door met een Driver Trainer in hun nieuwe truck de weg op te gaan.

Heisterkamp is een veelzijdige logistieke partner die vele disciplines in huis heeft. De witte trekkers met rood-blauwe accenten vindt men op vrijwel alle Europese snelwegen terug. Door de jaren heen heeft Heisterkamp het begrip Trailertrucking inhoud gegeven. Dit concept houdt in dat men zelf geen lading aanneemt, maar in opdracht goederen vervoert. Men levert dan alleen ‘wielen’. Naast Trailertrucking is Heisterkamp ook actief in rental, leasing, onderhoud en pechservice van trucks en trailer. Ook voor gebruikte voertuigen kan men er terecht. Het bedrijf heeft naast de hoofdvestiging in Oldenzaal, ook vestigingen in zes ander landen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *