‘Frysian Passion’ en twee andere nieuwe Scanias voor Meijndert

Chauffeur Pim v.d. Bosch is een gelukkig man. Hij kreeg onlangs van zijn werkgever tanktransportbedrijf Meijndert International B.V. uit Moerdijk de beschikking over een gloednieuwe Scania R520 V8 Topline trekker in King off the Road-uitvoering. Het is de 25ste truck die Meijndert International B.V. sinds de start van de onderneming in 2007 koopt. De Scania V8 maakt deel uit van een bestelling van 3 V8 520 pk trekkers en een 340 pk LNG voertuig. Begin volgend jaar verwacht het bedrijf nog vier Scania Toplines met de zuinige 410 pk zescilinder motor.
Scania R520 Frysian Passion Frysian Passion Frysian Passion Frysian Passion Frysian Passion
Alles draait om passie
“Bij ons draait alles om passie voor het werk,” aldus directeur Rien Meijndert. “Als je alleen een baan zoekt, ben je bij ons aan het verkeerde adres. Ik wil dat iedereen binnen mijn bedrijf helemaal gaat voor leveren van perfect werk voor onze klanten. Alles draait bij ons om kwaliteit, veiligheid en punctualiteit. Daarbij zijn ‘Nee’ en ‘ja maar’ geen optie.” Rien vindt wel dat bij perfect werk, het juiste gereedschap hoort. Daarom rijdt hij alleen Scania. En zit het grootste deel van zijn voertuigen in de hoogste uitrustings- en vermogensklasse. “Dat is een bewuste keuze. Enerzijds doe ik dat vanwege de uitstraling die ik als bedrijf naar buiten toe wil hebben. Verder zie ik het als een duurzame investering. Ik wil zeker negen jaar en meer dan een miljoen kilometers probleemloos met een truck kunnen rijden. Daarvoor moet je in de eerste plaats kunnen vertrouwen op de organisatie achter je merk. Maar je moet ook voor het beste gaan en niet beknibbelen op vermogen. Zo denk ik de extra investering terug te vinden in de inruilwaarde.”
Scania R520
Rien Meijndert koopt de meeste van zijn trucks met het zeer luxe King of the Roadpakket “Dat zie ik niet alleen als mijn visitekaartje maar zeker ook als een incentive en aanmoediging voor mijn chauffeurs. Ik merk dat goed en mooi materieel bijdraagt aan het enthousiasme binnen het bedrijf. Daarom heeft elke truck bij ons een naam die eindigt op Passion. Onze nieuwste trekker heet Frysian Passion.”
Hobur O-3-ST
“Wat ik belangrijk vind, is dat onze chauffeurs aan hun vakbekwaamheid blijven werken. Daarom krijgen ze bij ons naast de ADR-opleiding ook nog geregeld training in BBS (Behavior Based Safety) en zuinig rijden.”
Scania R620
Goed verbruik
Meijndert ziet dat zijn filosofie tot nu toe vruchten afwerpt. “Gemiddeld rijdt de hele vloot bijna 1:3,5 over het jaar heen. Dat vind niet slecht als je weet dat bij ons 80 procent van het wagenpark 500 pk plus is. Ik verwacht dat het verbruik straks met de 410 pk voertuigen nog beter wordt. Ook ons schadeverloop is goed. Dat redt je alleen met bevlogen chauffeurs. Ik ga nu ook met een LNG trekker rijden. Ik zie dat als de brandstof van de toekomst. Dan kun je daar maar beter nu al wat ervaring mee opdoen. Wat dat betreft ben ik blij dat ik Scania rijd. Ik houd van one stop shopping en dan is het fijn dat je ook voor dit soort bijzondere voertuigen gewoon bij je eigen dealer terecht kunt.”
Scania R620
Meijndert International B.V. is een relatief jong bedrijf. De tanktransporteur begon in 2007 met één auto en heeft sinds die tijd elk jaar de vloot met meerdere trucks uitgebreid. Het bedrijf is actief binnen het transport en opslag van food, feed en –chemieproducten binnen heel Europa met het zwaartepunt in de Benelux.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *