GINAF DURABLE op de RAI

GINAF Trucks Nederland B.V. introduceert op de Bedrijfsauto RAI 2015 de GINAF DuraTruck Light E 2104 R. Dit voertuig is uniek in zijn gebruiksmogelijkheden. Dit voertuig combineert elektrisch rijden met een voldoende grote range in binnenstedelijk gebied, met de mogelijkheid om buiten het binnenstedelijke te rijden op diesel of CNG. Daarnaast presenteert GINAF DURABLE de volledig elektrische truck de E 2114.
Ginaf meerdere
De GINAF DURABLE E 2104 R is een typische GINAF, zij het in een totaal ander segment dan waar men GINAF Trucks doorgaans tegen komt. GINAF maakt voor de E 2104 R gebruik van standaard componenten; de IVECO DAILY in combinatie met eigen delen, waardoor een uniek voertuig ontstaat wat nog geen gelijke kent. GINAF heeft een slimme manier bedacht om tegen een acceptabele prijs de IVECO Daily te voorzien van een elektrische aandrijving met een range van ca. 65 km voor de binnen steden en stilte- en emissie gebieden.

Daarbuiten wordt dit voertuig normaal aangedreven door de originele driveline en fungeert de elektromotor op dat moment als een generator om de batterijen te laden voor het volgende emissiezone. Door deze combinatie is het voertuig multi inzetbaar, onafhankelijk van range- en inzeturen. Door het intelligente interactieve fleetmanagement systeem, is het mogelijk om live de groene zone waar emissieloos of geluidloos moet worden gereden in te stellen. In het voertuig wordt de chauffeur gewaarschuwd wanneer deze zone wordt bereikt, waarop de chauffeur van diesel mode moet overschakelen naar EV mode. Het fleetmanagement systeem laat live deze data zien, slaat deze op en kan, indien gewenst, rapporten hiervoor produceren.
Ginaf E2114
Laadvermogen compensatie
GINAF gaat er vanuit dat ook in Nederland de compensatieregeling gaat gelden voor het GVW van elektrisch voertuigen zoals deze al in een aantal landen geldt. Deze regeling houdt in dat men met een normaal B-rijbewijs het GVW kan opwaarderen tot 4.250 kg. Dit houdt dus in dat de GINAF E 2104 R een iets hoger nuttig laadvermogen overhoudt dan een vergelijkbare diesel bestelwagen.
Ginaf E2114
GINAF verwacht zeer veel van deze nieuwe voertuig serie het combineert het beste van beide werelden, een onbeperkte range en het laadvermogen van een standaardvoertuig, met verbrandingsmotor en de stilte en milieuvriendelijkheid van een elektrisch voertuig.
Ginaf E2114
Na de succesvolle introductie van de eerste volledig elektrisch aangedreven stadsdistributie truck in 2014 de GINAF E 2112 L breidt GINAF haar DURABLE programma met elektrische trucks uit tot niet alleen stadsdistributie maar ook naar regionaal elektrisch vervoer.
De GINAF levert dus naast de standaard elektrische bakwagens nu ook een complete range van elektrische voertuigen tot een GVW van 44 T.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *