AB Texel investeert in 97 nieuwe Scania trekkers


Scania R480
AB Texel – met het hoofdkantoor in Oudeschild, Texel – heeft onlangs een order geplaatst voor 97 nieuwe Scania trekkers. Het grootste deel van de bestelde voertuigen bestaat uit 6X2 trekkers met de gerenommeerde 450 pk SCR-only motor. Twee LNG trucks met de 340 pk LNG motor maken de order compleet. Met deze investering heeft AB Texel een belangrijke stap gezet in de verduurzaming van het wagenpark. Het lage brandstofverbruik van de Scania 450 pk Euro 6 motor heeft in de branche een nieuwe standaard gezet. LNG als brandstof getuigt van visie en een sterke focus op de maatschappelijke verantwoordelijkheid van het Noord-Hollandse transportbedrijf.
Scania 144
De Scania 450 pk 13 liter motor heeft in binnen- en buitenland een ijzersterke reputatie als een zeer zuinige en betrouwbare krachtbron. Niet voor niets bestaat op dit ogenblik ca. 40% van alle Scania-orders in Nederland uit een truck met deze populaire motor. In vakmedia breekt deze motor het ene na het andere record voor wat betreft het brandstofverbruik. Dit is niet alleen gunstig voor de brandstofkosten – en de Total Cost of Ownership – van de eigenaar, maar ook goed voor het milieu. Een lager brandstofverbruik betekent immers ook een lagere CO2 uitstoot.
Scania R420
LNG (Liquefied Natural Gas) is vloeibaar aardgas en wint als brandstof snel aan populariteit. De actieradius van een moderne LNG truck maakt Beneluxdistributie probleemloos mogelijk. Aan de beschikbaarheid van LNG wordt nu hard gewerkt en de verwachting is dat deze snel zal worden uitgebreid.
Scania R420
AB Texel is een moderne logistieke dienstverlener in de agrisector met vestigingen in Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Polen en Frankrijk. Het wagenpark omvat 800 trucks en 1200 trailers. Het bedrijf is met name gespecialiseerd in transporten van aardappelen, meel, veevoer en vloeibare zuivel en daarnaast een kleiner segment aan diverse agrarische producten. Door de overname van Butter Group is een grote speler ontstaan met een dicht netwerk in Europa waardoor nog beter ingespeeld kan worden op de wensen van de klant. Dit sluit aan op de ambitie van AB Texel om uit te groeien tot de meest gewaardeerde logistiek dienstverlener in de agriketen.
Scania R420
De trucks zijn nog niet afgeleved, de foto’s bij dit artikel zijn ter illustratie.
Scania G400

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *