Primeur op de RAI: Renault D 2.0 als trekker

Op de BedrijfsautoRAI in Amsterdam van 20 tot en met 24 oktober introduceert Renault Trucks de D 2.0 Euro 6-trekker. Met deze uitvoering kunnen klanten een hoger gewicht en dus meer lading vervoeren dan met een bakwagen. Door de compacte afmetingen van de Renault Trucks D 2.0 is deze uitvoering geschikt voor werk in stedelijke gebieden. De ombouw werd gerealiseerd door BE-COMBI uit het Gelderse Vuren.
Renault D-serie
Het chassis van de Renault Trucks D 2.0 is nu omgebouwd naar trekker uitvoering. De trekkerombouw van BE-COMBI kenmerkt zich door een zeer lichte constructie ten behoeve van het trekgewicht. Om de snelste vultijd in de markt te kunnen realiseren, wordt gebruik gemaakt van een 2-cilinder elektrische compressor. Extra beschermmiddelen voor componenten garanderen een duurzaam gebruik. Het gebruiksgemak is verhoogd door de toepassing van een nieuwe koppelschotel en koppelingen
Klanten kunnen met de Renault Trucks D 2.0 in trekker uitvoering nu hogere gewichten en meer volume vervoeren dan met een bakwagen. Het voertuig is geschikt voor het BE-Rijbewijs.
Renault D-serie
“De Renault Trucks D 2.0 heeft af fabriek een sterk truckchassis. Dit maakt hem betrouwbaar en geschikt voor hoge laadvermogens. Bovendien heeft het voertuig een cab over engine cabine die ervoor zorgt dat het een compacte combinatie is met een goed overzicht rondom en een korte draaicirkel. Dit maakt de truck uitermate functioneel voor werk in stedelijke gebieden”, verklaart Erik Lenssen, Product Manager bij Renault Trucks Nederland.
Renault D-serie
Specificaties Renault Trucks D 2.0 trekker
· GVW van 3,5 ton; GCW van 8.000 kg
· Vermogen van 150 pk Euro 6
· Handgeschakelde versnellingsbak
· Wielbasis van 2.800 mm
· Avantage uitvoering in kleur Grijs IJsberg

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *