Drie merken, één truck

Iveco-FIAT 75P
Bij Bedrijfswagen Service Friesland komen niet alleen maar DAF’s en Fiats, er komen ook regelmatig ‘nuveraaridge’ voertuigen over de vloer, vooral vanaf de Waddeneilanden. Zo had ik er gisteren een hele speciale GINAF voor de lens en al eerder de enige Unimog 6×6 van Nederland. Vandaag stond er weer zo’n speciaal voertuig, wederom met aandrijving op alle wielen. Deze 75P is ontworpen door OM, maar staat als Fiat op kenteken. Beide merken vielen in 1982, het jaar dat hij gebouwd is, onder Iveco, dat is het logo wat op de grille staat. Maar bij welke naam je hem ook noemt, hij luistert toch niet. In de jaren ’80 hadden trucks namelijk nog geen oren.
Iveco-FIAT 75PIveco-FIAT 75PIveco-FIAT 75PIveco-FIAT 75PIveco-FIAT 75PIveco-FIAT 75PIveco-FIAT 75PIveco-FIAT 75PIveco-FIAT 75PIveco-FIAT 75P

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *