Volvo FH 500 6×2 bakwagen voor Golden Flame

Na veertien jaar ruilde Henk van Vliet van Golden Flame uit Mijdrecht zijn trouwe bondgenoot in voor een gloednieuwe Volvo FH 500 6×2 vrachtwagen. In het begin was hij sceptisch, maar dat bleek onterecht. “Hij rijdt als een streep.” De truck werd geleverd door Volvo Trucks-dealer Van Dijk Woerden.
Volvo FH 4th gen
Al ruim honderd jaar is Golden Flame actief in brandstoffen. Ooit begonnen als een bedrijf dat enkel turf verkocht, is Golden Flame nu uitgegroeid tot een van de grootste openhaardhoutproducent van Nederland. Het bedrijf is overgegaan van generatie op generatie. Van Vliet: ‘’Ik ben op mijn zestiende als chauffeur en manusje-van-alles begonnen bij Golden Flame en sinds dertien jaar zit ik er zelf in.’’ Het bedrijf dankt zijn naam aan vader Van Vliet, die eenentwintig jaar geleden richting Polen vertrok om paraffine haardblokken te gaan produceren en importeren en toen besloot dat de producten een merknaam moesten krijgen. Toentertijd had Golden Flame nog een andere uitstraling. “De kleurstelling zoals deze nu is, heb ik samen met mijn zus bedacht. We zijn allebei redelijk creatief en vullen elkaar steeds aan.”

Opties
Dat creatieve kleurgebruik is terug te zien in Golden Flame’s nieuwe Volvo FH. Maar naast het spuitwerk moest de truck ook nog aan tal van andere eisen voldoen. “Ik wist twee jaar geleden al dat er een nieuwe moest komen en dus heb ik lang na kunnen denken over alle opties. De vorige vrachtwagen, die eveneens bij Van Dijk Woerden vandaan kwam, was van alle luxe en gemakken voorzien en die wilde ik graag behouden. Uiteraard vond ik dat er ook wat nieuwe snufjes aan de auto moesten worden toegevoegd.” Van Vliet ging met Van Dijk Trucks om tafel om alle wensen door te spreken. “Er is voor mij maar één garage en dat is Van Dijk. Ze laten je nooit staan en zorgen voor een zeer snelle service. Bij andere bedrijven doen ze twee dagen over een reparatie, maar bij Van Dijk sta je na een kop koffie alweer buiten.” Van Vliet heeft wederom voor Volvo gekozen vanwege het gemak en de prijs. ‘’Ik heb altijd Volvo gereden en zowel het merk als Van Dijk bevalt heel goed.”

Afscheid
En dus is het uithangbord van Golden Flame ontzettend compleet. Zo is de Volvo voorzien van een overrijplaat, waardoor er doorgeladen kan worden van de aanhangwagen naar de voorwagen en is er daarnaast gekozen voor een Active Safety Pro-pakket en luchtvering op de vooras. De gloednieuwe drie-assige aanhanger zorgt er bovendien voor dat al het zware materiaal moeiteloos vervoerd kan worden. In veel opzichten dus een betere truck dan zijn voorganger. Toch nam Van Vliet met pijn en moeite afscheid. ‘’Ik kom nu misschien over als een stakker, maar als je veertien jaar met dezelfde wagen hebt gereden, dan heb je echt een band met zo’n truck. Hij heeft me nooit in de steek gelaten, deed het altijd. Dus ja, ik was in het begin wel sceptisch ten opzichte van zijn vervanger.” Maar al na de eerste kilometers waren de twijfels verdwenen. “Ik heb deze truck nu twee maanden en ik moet zeggen: hij rijdt als een streep. Daar draagt onder andere de luchtgeveerde vooras aan bij. Toen ik mijn nieuwe truck voor het eerst zag staan, voelde ik me ongelofelijk trots. En wanneer er voor de zoveelste keer foto’s van mijn auto worden genomen, voelt dat natuurlijk machtig. Het is gewoon een verschrikkelijk mooie truck geworden.”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *