Drie MAN-trucks voor Van Berkel


MAN TGX 2nd gen
De Van Berkel Groep is een Brabants familiebedrijf dat inmiddels zestig jaar actief is op het gebied van landschap en infrastructuur, de productie van en handel in secundaire bouwstoffen en bodemverbeteraars en het transport rondom deze activiteiten. Kwaliteit, efficiency en duurzaamheid zijn voor Van Berkel belangrijke kernwaarden en daar passen de MAN-trucks uitstekend binnen. Onlangs werd de vloot versterkt met drie nieuwe MAN-trekkers.
MAN TGX 2nd gen
Voor het dagelijkse transport zet Van Berkel ruim zestig voertuigen in. Zo’n vijfentwintig eenheden houden zich voornamelijk bezig met het vervoer van bouw-gerelateerde grondstoffen. Dat zijn met name kippers, trekkers met kipper-oplegger, kraanauto’s en diepladers. Het merendeel van de vloot is echter bezig met het vervoer van zeecontainers van en naar de eigen containerterminals in Veghel en Cuijk. Directeur Hein van Berkel: ‘’Wij zijn tien jaar geleden begonnen met de container- en bulkterminal in Veghel en dat heeft een aardige ontwikkeling meegemaakt. Wij hebben van hieruit dagelijkse afvaarten naar Rotterdam en Antwerpen. Vanaf de terminal rijden we van en naar de klanten in het achterland. Toch rijden we ook dagelijks naar de zeehavens Rotterdam en Antwerpen, bijvoorbeeld met spoedlading of als de boot vol is.’’
MAN TGX 2nd gen
Multimodaal
Per jaar worden er in Veghel, en in mindere mate in Cuijk rond de 100.000 containers overgeslagen en dat zorgt voor een constante stroom. Volop werk dus voor de eigen voertuigen die regelmatig worden geassisteerd door vaste charters. ‘‘Door ons toe te leggen op deze vorm van multimodale logistiek hebben we een grote klantenkring die gebruik maakt van onze diensten. Wij verzorgen niet alleen de standaard containers maar we hebben hier ook voorzieningen om reefers aan de stroom te zetten. Verder worden hier sinds enige tijd ook bulk-containers afgehandeld.’’
MAN TGX 2nd gen
Uitstekende resultaten
De relatie met MAN-trucks komt voort uit de bouw-gerelateerde transporten. ‘’In de wereld van de kippers en de bouwvoertuigen is MAN al jaren een vaste waarde en onze ervaringen waren dermate goed dat we ook voor het containervervoer met MAN verder zijn gegaan. Wij zijn erg tevreden over de Euro-5 generatie en ook voor de nieuwste Euro-6 trucks doen het bijzonder goed. Voor onze bouw-gerelateerde trucks zetten we 440 pk motoren in en in de containers werken we standaard met 400 pk. Alleen voor LZV-inzet passen we in de containers ook een 440 pk motor toe. Voor ons zijn dat de optimale configuraties waarmee we uitstekende resultaten behalen.’’
MAN TGX 2nd gen
MAN TGX XLX
Eén van de drie nieuwe trekkers is een TGX 26.440 met voorloop as voor het bouwvervoer. De andere twee zijn van het type TGX 18.400. Alle MAN’s in de vloot van Van Berkel zijn uitgerust met de ruime XLX cabine met een hoog uitrustingsniveau. Van Berkel heeft een eigen onderhoud- en reparatiewerkplaats waar de technische dienst er voor zorgt dat het materieel er perfect bij staat. Alleen voor hele specifieke zaken valt Van Berkel terug op MAN Nederland Dealer in Eindhoven.
MAN TGX 2nd gen

MAN TGX 2nd gen

MAN TGX 2nd gen

MAN TGX 2nd gen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *