Porsche Cayenne S Transsyberia

Porsche Cayenne
Ondanks dat sommige Porsche-puristen het een tractor vinden, heeft zelfs de Porsche Cayenne sportieve successen behaald. In 2006 haalden twee privé-teams de eerste en tweede plaats in de Transsyberia rally. Dat was voor Porsche de inspiratie om een jaar later met een speciale gelimiteerde Cayenne S Transsyberia 2007 te komen, waarvan er ook daadwerkelijk 25 exemplaren aan de start van de rally verschijnen. Na twee weken en 7.000 kilometer zijn de eerste drie plekken voor Porsche. In de rest van de top 10 staan nog vijf Cayennes. In 2008 is er wederom een speciale Transsyberia uitvoering van de Cayenne, dat jaar zijn plek 1 tot en met 6 voor Porsche.
Porsche Cayenne
Het in het Porsche Museum getoonde exemplaar komt uit 2008, toen werd hij ingezet door Team France. Hij is uitgerust met een 4806 cc grote V8 met 385 pk, die de topsnelheid tot 170 kilometer per uur brengt.
Porsche CayennePorsche Cayenne

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *