Leolux kiest voor veiligheid met Volvo FH

Meubelfabrikant Leolux uit Venlo heeft onlangs een Volvo FH 4×2 bakwagen aangeschaft. De truck heeft 420 pk en is voorzien van alle beschikbare veiligheidsopties. Design, de innovatieve rijeigenschappen en de relatie met de dealer waren voor Leolux redenen om voor de Volvo FH te kiezen. De truck werd geleverd door Volvo Trucks-dealer Nebim Venlo.
Volvo FH 4th gen
De Volvo FH 4×2 bakwagen met 420 pk wordt door Leolux ingezet voor het eigen vervoer van meubels. De bakwagen is voorzien van een aluminium laadklep met voorzieningen en bescherming aan de binnenzijde voor het meubeltransport.
Volvo FH 4th gen
Roy Hendrix, Warehouse & Distribution Manager bij Leolux is blij met de nieuwe aanwinst: “Ons wagenpark bestaat uit zeven trucks van verschillende fabrikanten. Dit is onze tweede Volvo-truck. Wij kiezen voor Volvo Trucks vanwege de rijeigenschappen, de uitstraling en de goede relatie met de dealer Nebim Groep uit Venlo. Ook duurzaamheid en veiligheid staan bij ons hoog in het vaandel. Iets wat we gemeen hebben met Volvo Trucks.”
Volvo FH 4th gen

Veiligheidssystemen Volvo Trucks

De Volvo FH is voorzien van alle beschikbare veiligheidsopties. Zo is de truck uitgerust met Adaptive Cruise Control (ACC), Lane Keeping Support (LKS) en Forward Collision Warning met noodremfunctie.
– Forward Collision Warning met noodremfunctie – een geavanceerd remsysteem dat de chauffeur eerst waarschuwt bij een naderende botsing en wanneer niet wordt ingegrepen, de truck zelf tot stilstand brengt.
– Lane Changing Support – signaleert voertuigen in de dode hoek aan de passagierszijde.
– Lane Keeping Support – monitort de positie van de truck op de weg. Bij een onregelmatig rijpatroon geeft het systeem een signaal om de chauffeur te waarschuwen.
– Driver Alert Support – waarschuwt vermoeide chauffeurs om een pauze te nemen.
Volvo FH 4th gen

Achtergrond Leolux

Leolux is een dynamisch familiebedrijf met een lange geschiedenis en een scherpe visie op design en op de toekomst. Sinds 1934 produceert Leolux al haar meubelen in Venlo. Leolux kiest voor lange-termijnwaardes en produceert daarom tijdloze producten met een lange levensverwachting.
Volvo FH 4th gen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *