Hilgers kiest voor Schwarzmüller opleggers

Hilgers Transport uit Elburg heeft twee nieuwe combinaties in gebruik genomen. Achter de nieuwe Mercedes-Benz Actros 1945 trekkers kozen de gebroeders Hilgers voor Schwarzmüller opleggers.

Hilgers Transport is voornamelijk actief in het transport van verpakkingsmaterialen voor de agrarische, de food- en de bloemen en sierteelt sectoren. Ook het vervoer van grondstoffen voor de verpakkingsindustrie behoort tot de taken van Hilgers Transport. Dit gebeurt voor vaste opdrachtgevers naar bestemmingen in met name Duitsland en België.
Schwarzmüller oplegger

Airmaster

Voor een verjonging van de vloot koos Hilgers voor Schwarzmüller schuifzeilopleggers met een laag eigen gewicht van slechts 6,4 ton. Dat gewicht is gewoon met de standaard stalen wielen, maar wel met de speciale Mercedes-Benz ‘Airmaster’ assen met schijfremmen. Bij dit type as zijn de luchtketels geïntegreerd in het aslichaam waardoor er minder componenten onder de oplegger gemonteerd zijn. Minder onderdelen betekent ook minder kritische punten en een lager eigen gewicht. Toepassing van deze assen scheelt netto 50 kilo per as. Verder zijn de opleggers voorzien van een dubbel uitgevoerde laadvloer voor een hogere duurzaamheid en meer slijtvastheid.
Schwarzmüller oplegger

Zij-afscherming

De opleggers zijn in de Schwarzmüller fabriek het Oostenrijkse Hanzing volledig op maat gebouwd volgens de specificaties van Hilgers. Ook het metallic spuitwerk in de sjieke metallic-grijze huisstijl van Hilgers vond plaats bij de producent. De opleggers zijn uitgevoerd met schuifzeilen en een vast dak. Uiteraard voldoen de opleggers aan de strenge Code-XL normen van de TüV voor ladingzekering. De opleggers zijn geleverd door Schwarzmüller importeur IJntema Carrosseriebouw in Heerenveen. IJntema heeft de opleggers op verzoek van Hilgers Transport voorzien van gesloten zijafscherming met reclame.
Schwarzmüller oplegger

Huisstijl

De gebroeders Cees en Dick Hilgers zijn bijzonder content met hun nieuwe materiaal en de samenwerking met IJntema Carrosseriebouw stemde tot tevredenheid. ‘’Alles was keurig verzorgd en de service van IJntema was uitstekend’’ aldus Cees Hilgers. De twee Mercedes-Benz Actros 1945 trekkers met BigSpace Cabines werden geleverd door Wensink Bedrijfswagens in Harderwijk. Met de nieuwe combinaties in de fraaie nieuwe huisstijl komt Hilgers voortaan keurig in stijl voor de deur bij de klanten.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *