Teeuwissen Rioolreiniging kiest Volvo FM en FMX


Volvo FMX 2nd gen
Voor het ledigen en reinigingen van olie- en vetafscheiders nam Teeuwissen Rioolreiniging onlangs een Volvo FM-trekker met een VLG oplegger en Volvo FMX bakwagen in gebruik. Beide voertuigen zijn voorzien van een druk-/vacuümtank. De combinatie van chassis en opbouw is gerealiseerd in nauwe samenwerking tussen dealerbedrijf Volvo Group Truck Center Almere, importeur Volvo Trucks Nederland en Koks Industry.
Volvo FM 4th gen
De Volvo FMX 6×2 bakwagen zal worden ingezet voor het ledigen en reinigen van vetafscheiders bij voedselverwerkende industrie en horeca. Omdat vetafscheiders vaak te vinden zijn in de bebouwde kom waar krap gemanoeuvreerd moet kunnen worden, was een zo kort mogelijke wielbasis vereist. Volvo Trucks Nederland kon het chassis in de juiste configuratie in Zweden laten construeren en af fabriek leveren met alle voorbereidingen voor de opbouw op het chassis. Naast de compacte chassisindeling en robuustheid waren de lage instap en ruime bodemspeling redenen om te kiezen voor de Volvo FMX. Zowel de tankwagen als de Volvo FM-trekker zijn voorzien van PTO’s met zware koelsystemen voor aandrijving van de vacuümpomp, compressor en hogedrukpomp
Volvo FMX 2nd gen
Zadeltastank
De Volvo FM-trekker is gebouwd volgens alle geldende veiligheidseisen voor vervoer van gevaarlijke stoffen. Met behulp van de druk-/vacuümoplegger wordt olie, water en slib uit olieafscheiders van onder meer garagebedrijven en wasstraten ingenomen en bij Teeuwissen in Huizen verwerkt. Bijzonder aan het voertuig zijn de zogenaamde zadeltastanks aan weerskanten van de vacuümtank. “Door deze speciale tank kunnen we 4000 liter water meenemen en hoeven we minder heen en weer te rijden om een geleegde olieafscheider opnieuw af te vullen met daartoe geschikt water”, legt technisch directeur Joost Teeuwissen uit. “Door het aantal vervoersbewegingen te drukken, verhogen we onze productiviteit en reduceren we de CO2-uitstoot. Dat is belangrijk, onze missie is om zo milieuvriendelijk te werken.”
Volvo FM 4th gen
Sales engineering
De focus op milieu bepaalde mede de keuze voor Volvo Trucks. “De I-Shift automatische versnellingsbak presteert fantastisch. De voertuigen maken bovendien veel stationaire draaiuren. We zochten motoren met een hoog koppel bij een laag toerental, een schone, volledige verbranding en een gunstig brandstofverbruik. Daarbij komt dat er bij de dealer een plezierige club mensen zit. Alle lof voor de medewerkers, die samen met Koks Industry een knap staaltje sales engineering hebben laten zien. De grootste prestatie is wel dat Volvo Trucks erin geslaagd is om het chassis zo compact te bouwen, zeker in combinatie met de Euro 6-motor die duidelijk meer ruimte in beslag neemt dan vorige generaties motoren. We hebben bij Volvo Trucks geen enkel probleem ervaren bij de levering, en dat is bij deze complexe voertuigcombinaties wel uniek.”
Volvo FMX 2nd gen
Milieu-eisen
Teeuwissen Rioolreiniging is een dienstverlenend familiebedrijf dat met 100 voertuigen landelijk actief is in de inspectie en reiniging van hoofdriolen, olie- en vetafscheiders en rioolpompgemalen. Voor aanleg en onderhoud van particuliere riolen wordt gewerkt in een ruime cirkel rond de vestigingen in Huizen en Barneveld. Daarbij beschikt het bedrijf over drie eigen, gepatenteerde zuiveringsinstallaties om afvalstoffen conform de geldende milieueisen te verwerken. Naast deze verwerking en recycling van natte afvalstromen heeft Teeuwissen een 24/7 calamiteitendienst en kan het bedrijf bogen op een ruime certificering op het gebied van procesbeheersing, kwaliteitssystemen en milieuzorg. “We waren een van de eerste afvalverwerkers met ISO 14001 en zijn tevens gecertificeerd voor de CO2-prestatieladder niveau 3; dat betekent concreet dat wij in ons werk het milieu zo min mogelijk belasten en de ambitie hebben om de CO2-uitstoot in een tijdvak van vijf jaar met 5% te verlagen”, licht Teeuwissen toe.
Volvo FM 4th gen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *