Vier speciale Volvo FH-trucks voor PARO


Volvo FH 4th gen
PARO, dienstverlener in afvalinzameling en recycling, heeft bij Volvo Group Truck Center Amsterdam vier Volvo FH 6×2 Euro 6 trucks aangeschaft. Het betreft twee trekkers met drie-assige kipperoplegger voor puinrecycling en twee bakwagens met 10-tons vooras, haakarm en aanhanger voor afvaltransport.
Volvo FH 4th gen
Het wagenpark van PARO staat geheel in dienst van het inzamelen van bouwgerelateerd afval, het distribueren van herbruikbare deelstromen naar eindverwerkers en het leveren van secundaire bouwgrondstoffen. Voorbeelden zijn hout, ijzer, papier, plastics en beton- en menggranulaten in diverse gradaties. “De kippers rijden in de regio groot-Amsterdam, de combinaties worden landelijk ingezet”, zo beschrijft bedrijfsleider Jan Koetsier het werkgebied van PARO.
Volvo FH 4th gen
Milieu en brandstofefficiency
Voor de uitbreiding van het wagenpark klopte PARO met een duidelijk pakket van eisen aan bij Volvo Group Truck Center Amsterdam. Een laag eigen voertuiggewicht was een belangrijke eis. “We rijden veel zwaar puin en dan zijn stalen kieptrailers duurzamer dan aluminium of kunststof trailers”, vertelt Koetsier. “De 10-tons vooras op de bakwagens verhoogt het laadvermogen voor het containertransport.” Ook lag de nadruk op milieuvriendelijkheid en brandstofefficiency. “Op alle aspecten scoort Volvo uitstekend. De trucks hebben een zeer gunstig brandstofverbruik en CO2-uitstoot.”
Volvo FH 4th gen
Onderhoudscontract met connectiviteit
Volvo Group Truck Center Amsterdam maakte een aanbieding voor vier Volvo FH 420 pk Globetrotters met hydraulisch gestuurde voorloopas en I-Shift automatisch schakelende versnellingsbak. De kieptrailers en aanhangers werden gebouwd door GS Meppel, het haakarmsysteem is van HIAB. PARO had de wens om, naast de aanschaf, volledig ontzorgd te worden door de dealer. Voor de vier trekkers sloot PARO daarom een Volvo Gold Contract met connectiviteit af. Hierbij staat de werkplaats via een telematicgateway continu in verbinding met de truck, kunnen essentiële functies realtime worden gemonitord en onderhoud efficiënt worden ingepland. Koetsier: “Met dit onderhoudscontract dekken we ons, tegen een vast bedrag, in tegen uitval. We besteden het onderhoud compleet uit aan de partij die er het meeste verstand van heeft en hebben er zelf geen omkijken meer naar.”
Volvo FH 4th gen
Over PARO
PARO begon in 2004 als inzamelaar van afvalstoffen en is door de jaren heen gegroeid naar een duurzame afvaldienstverlener en producent van secundaire bouwstoffen. Via een uitgekiend sorteerproces wordt bouw- en sloopafval verwerkt tot grondstoffen die volledig geschikt zijn voor hergebruik of energieopwekking. Gemengd puin en betonpuin wordt gerecycled tot secundaire bouwstoffen die worden toegepast in de wegenbouw en betonindustrie.
Volvo FH 4th gen
PARO stelt circulair denken en handelen centraal in haar bedrijfsvoering. Hiervoor zoekt zij de samenwerking met partners binnen en buiten haar eigen kring. Verder participeert PARO in diverse initiatieven voor hergebruik van afvalstoffen en reststromen, met als doel het maximale hergebruik van secundaire bouwgrondstoffen.
Volvo FH 4th gen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *