In het wild: Kia Opirus


Op 6 september 2008 gespot bij “Den Ruygen Hoek”, het brugrestaurant over de A4 bij Schiphol: de in Nederland hopeloos geflopte Kia Opirus. De Opirus was het luxemodel van de Zuid-Koreaanse fabrikant en werd in april 2003 geïntroduceerd. In een groot deel van de wereld werd hij ‘Amanti’ genoemd, Noord-Korea had zelfs een eigen naam voor het model, Kia Iris. Het model was technisch gebaseerd op de Hyundai Grandeur XG, inclusief de 3,5 liter V6 motor. In de USA werd de Amanti verkozen tot “Most Appealing Premium Midsize Car”, wat eens en te meer bewijst dat Amerikanen geen smaak hebben. De koplampen moeten de auto doen lijken op de Mercedes-Benz E-klasse (W210). In 2010 was de auto van de prijslijsten verdwenen, de Kia Cadenza en Kia Quoris waren de opvolgers.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *