Volvo FH truck met Dual Clutch voor Kaatee Transport

Volvo Group Truck Center Aalsmeer heeft een Volvo FH 6x2r combi afgeleverd bij Kaatee Transport, gevestigd in Amstelveen. Het transportbedrijf heeft gekozen voor een bakwagen met de automatisch schakelende versnellingsbak I-Shift met Dual Clutch.
Volvo FH 4th gen
Volvo Trucks introduceerde vorig jaar het eerste dubbele koppelingssysteem op de markt voor zware trucks. Het innovatieve Dual Clutch-systeem zorgt ervoor dat het koppel geen moment wegvalt tijdens het schakelen. Dit resulteert onder meer in een verbeterde grip en acceleratie en een beter behoud van kruissnelheid, zelfs heuvelop.

Directeur Pascal Kaatee maakte op uitnodiging van Volvo Group Truck Center een proefrit en was direct overtuigd. “Door de I-Shift met Dual Clutch rijdt de truck bijzonder soepel; je voelt niet dat er geschakeld wordt.” Kaatee koos voor een aandrijflijn waarin I-Shift Dual Clutch gecombineerd wordt met een 540 pk D13K-motor en een snelle achterasoverbrenging. “Door de combinatie van de Dual Clutch met een hoog motorvermogen en een laag toerental kan het voertuig zonder problemen op de maximaal toegestane snelheid blijven rijden, ook in de bergen.”

Fuel Advice
Snel leveren is een must in de branche waarin Kaatee zich heeft gespecialiseerd: groupagetransport van verse bloemen en planten direct vanaf de veiling in Aalsmeer naar bestemmingen in Duitsland en Zwitserland. Er wordt voornamelijk ’s nachts gereden. “We moeten binnen de wettelijke rijtijden op de plek van bestemming zien aan te komen”, aldus Kaatee. “Dual Clutch gaat daar zeker bij helpen. Los daarvan is door deze uitvoering van I-Shift de truck ook zuiniger. Met het oog op de concurrentie uit Oost-Europa is het zaak om de kosten laag te houden. Daarom maken we ook gebruik van Dynafleet met Fuel Advice. Wij ontvangen elke maand een rapport met de rijprestaties en motiverende tips voor de chauffeur om zuinig te rijden. Ook dat heeft een duidelijk positief effect op het brandstofverbruik.”

Sterk in after sales
Het wagenpark van Kaatee Transport bestaat uit veertig combinaties van bakwagen met aanhanger en trekker met oplegger, alle geschikt voor geconditioneerd vervoer en voorzien van hydraulische laadkleppen. Het merendeel van de gemotoriseerde voertuigen zijn afkomstig van Volvo Group Truck Center. “De Volvo FH is een betrouwbare truck met de beste versnellingsbak, maar wat zeker ook meespeelt is de goede verstandhouding die wij hebben met de dealer. Het team van Volvo Group Truck Center is erg sterk in after sales en geeft ons bijvoorbeeld ook tips voor preventief onderhoud. Wij rijden meer dan een miljoen kilometer met elke truck en als er een calamiteit is, laten ze zich dan ook altijd van hun goede kant zien om problemen op te lossen.”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *