Binkie: het kindje van Spijkstaal en Van Gansewinkel

Spijkstaal Binkie
Van Gansewinkel en Spijkstaal hebben in 2009 samen een elektrische vuilniswagen ontwikkeld. Aanvankelijk voor de Rotterdamse binnenstad, maar hij is ook al gezien in Groningen. De foto’s van ‘Binkie‘, zoals de truck heet, in deze blog zijn in Joure gemaakt bij Wierda, die naast het verkopen en verbouwen van MAN trucks zich ook steeds meer op elektrische vrachtwagens richt.
Spijkstaal Binkie
In Rotterdam zorgt Binkie voor zijn eigen energie. Het afval wordt naar de afvalenergiecentrale van AVR (onderdeel van de Van Gansewinkel Groep) aan de Brielselaan gebracht, waar het verbrand wordt en omgezet in elektriciteit. De elektrische vuilniswagen wordt door die energie aangedreven.
Spijkstaal Binkie
Binkie is gemaakt van volledig recyclebaar staal, de hydrauliekolie is plantaardig. De maximum snelheid is 32 kilometer per uur, de actieradius ongeveer 60 kilometer. Door de beperkte maximum snelheid hebben bestuurders van het voertuig geen vrachtwagenrijbewijs nodig.
Spijkstaal Binkie
Hij heeft een lage instaphoogte, aan beide kanten van de truck zit een ‘gat’ zonder deur, achter de cabine.
Spijkstaal BinkieSpijkstaal BinkieSpijkstaal Binkie

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *