Volvo FH 500 6×2 bergingstruck voor Theo Rood

Theo Rood Berging en Transport B.V. uit Zwaag heeft ter vervanging van haar Volvo FH 8×2 bergingstruck wederom gekozen voor een Volvo FH chassis, geleverd door Van der Linden van Sprankhuizen Bedrijfswagens B.V. Door de af fabriek 10-tons vooras kon bij de nieuwe truck worden volstaan met een 6×2 uitvoering. De hiermee gerealiseerde gewichtsbesparing betaalt zich uit in brandstofefficiency en minder slijtage.
Volvo FH 4th gen
De Volvo FH met 500 pk zal worden ingezet in heel Europa voor het afslepen van gestrande trucks en touringcars. In samenspraak met Theo Rood heeft Van der Linden van Sprankhuizen Bedrijfswagens B.V. de configuratie van de Volvo FH nauwkeurig afgestemd op de specialistische opbouw: een Falkom Bergingsinstallatie die bij Theo Rood in huis door de eigen monteurs is opgebouwd. Er moest onder meer rekening gehouden worden met de PTO voor de installatie en voor de twee 24-tons lieren, een contragewicht achter de voorbumper en de plaatsing van tank en uitlaat. Vanuit het oogpunt van de wettelijke aslast en brandstofoptimalisatie is gekozen voor een 10-tons vooras en een luchtgeveerd tandemstel met liftbare naloopas.
Volvo FH 4th gen
24-uurs service
Stefan Rood, bedrijfsleider in het familiebedrijf, is zeer tevreden met de nieuwe truck: “Van der Linden van Sprankhuizen Bedrijfswagens B.V. heeft ons weer uitstekend geadviseerd. We hebben al jarenlang een prima relatie die aan twee kanten snijdt: zij leveren en onderhouden onze Volvo-trucks, wij voeren bergingsopdrachten voor hen uit. Deze truck vervangt een eerste generatie Volvo FH. Het is dat die vervangen moest worden vanwege de milieunormen, want ondanks de ruim 1 miljoen kilometers was de truck nog lang niet af.” De Noord-Hollandse bergingsdienst biedt met in totaal zes afsleepwagens 24-uurs service voor alle soorten gemotoriseerde voertuigen, van personenauto’s tot zware bedrijfswagens. “Voor de berging van personenwagens, meestal in opdracht van politie, verzekeraars of Rijkswaterstaat, bedienen we twee rayons in onze eigen regio. Dat heeft te maken met de aanrijtijd en het verzekeringstechnisch afmelden van schadeauto’s”, legt Stefan Rood uit. “Daarnaast halen we in heel Europa zware bedrijfswagens op. Indien gewenst nemen we een vervangende vrachtauto mee.”
Volvo FH 4th gen
Chauffeurscomfort
“Omdat bergingswerk op afroep veel vraagt van onze chauffeurs hebben we geïnvesteerd in veiligheid en comfort”, gaat Rood verder. “Naast alle mogelijke veiligheidsopties is dat onder meer de automatisch schakelende I-Shift versnellingsbak met I-Cruise control, de I-ParkCool, standkachel en een uitgebreid audio-pakket.” Theo Rood Berging en Transport B.V. is tevens actief in het commercieel autotransport, waarvoor het bedrijf nog eens tien combinaties in bezit heeft op verschillende standplaatsen in Nederland.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *