Een Plymouth Prowler in Leeuwarden


Op 28 mei 2016 was de finish van The Ride For You van de Femke Foundtion in Leeuwarden. Daar stikte het van de Ferrari’s, Porsches en andere onbetaalbare bolides, maar één auto deed mijn hart echt sneller kloppen. Een gouden Plymouth Prowler, een auto die ik tot nu toe nog maar één keer eerder gezien had, een jaar of 18 geleden, toevallig ook in Leeuwarden.

De Plymouth Prowler werd in 1993 als concept car op de autoshow van Detroit getoond. Het was een vroeg model uit de retro-auto rage, waar onder andere ook de VW New Beetle en de huidige Mini hun bestaan aan te danken hebben. In 1997 ging hij in productie, vijf jaar later liep het laatste exemplaar van de band. In het laatste productiejaar, 2002, was hij onder de naam Chryler Prowler te koop, toenmalig moederbedrijf DaimlerChrysler had besloten te stoppen met het merk Plymouth. De Chrysler PT Cruiser, waarvan het neusje aardig op die van de Prowler lijkt, was de laatste Plymouth.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *