Bambino 200 bij Louwman


De Bambino was een licentie van de Duitse Fuldamobil. De motor is een ééncilinder tweetakt van 200 cc, gebouwd door JLO (niet te verwarren met J-LO, wat een psuedoniem van een Latino zangeres en actrice is). Dit exemplaar komt uit 1955. In Nederland waren ze niet heel populair, om het tij te keren kwam in 1957 nog de niet bijster sportieve ‘Sport’ op de markt, een cabriolet-variant van dit rijdende ei. Later kwam ook nog een vierwieler.

Hank Albronda was de importeur van de Fuldamobiel, met zijn Rotterdamse handelsbedrijf Hostaco. De naam Bambino was ook in zijn handen. Het plan was om ze in Nederland in licentie te bouwen, bij Alweco in Veghel om precies te zijn, een ander bedrijf van Albronda. Op het moment dat daar alles klaar stond om met de productie te beginnen ging NWF, de fabrikant van de Fuldamobil failliet. Er is dus nooit een Bambino in Brabant gebouwd. Om het publiek anders te doen geloven gingen er regelmatig vrachtwagens met Bambino’s van Rotterdam naar de productiehal in Veghel. Daar werd er een typeplaatje op geschroefd, waarna hij weer terug ging naar Rotterdam, waar de showroom stond. Later werd deze dure en volkomen nutteloze handeling geschrapt. Doordat Albronda na het faillissement van NWF de voorraad afgebouwde voertuigen op had gekocht, kon men nog lang doorgaan met de verkoop van ‘nieuwe’ auto’s.

2 Comments

  1. Jan 30 mei 2016 Reply
  2. Jan Clevering 30 mei 2018 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *