75e Mercedes-Benz truck en 100e Van der Peet oplegger voor Van Leendert

Van Leendert Transport uit Broekhuizenvorst ontving recent twee bijzondere jubileum-edities. Smeets Autogroep leverde de 75e Mercedes-Benz truck met daarachter de 100e oplegger van Van der Peet. Het bedrijf heeft de eerste truck van Mercedes-Benz en de eerste Van der Peet bandlosser nog steeds in gebruik.
Mercedes-Benz Actros MP4
Actros 1842 LS
De 75e Mercedes-Benz truck voor Van Leendert is een Actros 1842 LS. De trekker met brede StreamSpace-cabine met vlakke vloer wordt hoofdzakelijk gebruikt voor tanktransporten en transporten met bandlossers. De Actros is uitgerust met een 9 tons vooras en een schuifschotel zodat bij verschillende werkzaamheden de vooras optimaal belast kan worden. De Actros is in lease via Mercedes-Benz CharterWay en zal zo’n 95.000 kilometer per jaar afleggen. De truck werd tijdens het jaarlijkse personeelsfeest van Van Leendert geleverd, tezamen met de 100e oplegger van Van der Peet uit Nieuwkoop. Het gaat om een vlieggewicht bandlosser met PPL (Peet Pneumatic Leg) die gebruikt wordt voor losgestorte agrarische producten, zoals aardappelen, uien en granen. Deze bandlosser is geïsoleerd en kan met een isolatiezeil gekoppeld worden aan het rolzeil voor de winterperiode.
Mercedes-Benz Actros MP4
Oud & Nieuw
Van Leendert transport is al sinds 1982 klant bij Mercedes-Benz. Eigenaar Eric van Leendert: “De trucks van Mercedes-Benz doen het erg goed bij ons. Onze werkzaamheden lopen erg uiteen waardoor ook het brandstofverbruik sterk varieert, maar gemiddeld gezien blijken de trucks van Mercedes-Benz bijna altijd het zuinigst.” Daarnaast wijdt hij de keuze voor Mercedes ook aan het goede contact met dealer. “We vormen een ijzersterk team met Smeets als dealer, Garage Janssen te Wanssum die ons onderhoud verzorgt en Van der Peet die onze opleggers levert.” Bij Smeets Autogroep zijn ze ook blij met de levering van deze 75e Mercedes-Benz. “Van Leendert is een prachtig familiebedrijf” zegt Peter Bastiaens van Smeets Autogroep. De eerste Mercedes-Benz truck van Van Leendert, een 2632 AK 6X6 uit 1982, is nog steeds operationeel voor werkzaamheden op de werf. Ook de eerste oplegger van Van Leendert, in 1986 gemaakt en geleverd door Van der Peet, is ook nog gewoon in gebruik.
Mercedes-Benz Actros MP4
Van Leendert Transport
Van Leendert Transport, gevestigd in het Noord-Limburgse Broekhuizenvorst, is al 35 jaar gespecialiseerd in diverste soorten transport. Naast nationaal en internationaal transport, heeft het bedrijf zich in de afgelopen jaren ook gericht op Zand en Grind en Milieuservice. Het bedrijf heeft 53 medewerkers in dienst en beschikt over 45 trekkende eenheden waarvan 27 geleverd door Mercedes-Benz.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *