De levens van de BF-BP-87


Een bekende truck in Fryslân is de Scania 143 van Van der Werff uit Heerenveen. De V8 kwam in 1992 van de lopende band en in 1996 naar Nederland. Van zijn eerste eigenaren weet ik helaas niets (ik ben weer vol verwachting naar de reacties op deze blog dus), maar Van der Werff heeft hem bij in juli 2011 bij Bouwheer uit Zeewolde gekocht. Met dank aan Corrine Kroon voor de foto’s in Bouwheer uitvoering en Pieter van der Terp voor de tip.
Scania 143Scania 143Scania 143Scania 143Scania 143Scania 143Scania 143
Edit: inmiddels zijn er enkele reacties binnen gekomen waardoor er een wat completer beeld is. Volgens Niels van Duijvenboden was hij voor Bouwheer van Goudriaan. En Bouwheer heeft hem niet aan Van der Werff verkocht maar aan Rob Groenendijk die hem tot zijn eigen spijt een jaar later weer door heeft verkocht wegens tijdgebrek, hij was van plan hem op te knappen.

Liefhebber van de ‘levens van’-blogs? Alle vorige en volgende blogs uit deze categorie vind je hier.

2 Comments

  1. Arwin Boom 10 februari 2017 Reply
  2. Stefan 15 juni 2018 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *