Legervoertuigen zijn niet altijd groen

We hebben het vaak over ‘legergroen’, maar lang niet alle legervoertuigen hebben die kleur. Meest in het oog springende voorbeeld is waarschijnlijk de Koninklijke Marechaussee, maar die laten we (met de reguliere striping in ieder geval) in deze blog voor het gemak even buiten beschouwing. Hier in de regio rijden vooral veel blauwe en grijze busjes rond, die alleen door het kenteken zijn te herkennen als bezit van het Ministerie van Defensie (of de leasemaatschappij). In een bos val je in het groen misschien niet op, in een stad des te meer. Ideale camouflage dus. Maar er zijn meer voorbeelden, een selectie daarvan vind je hier onder. Overigens zijn dit alleen Nederlandse ‘legervoertuigen’ in het buitenland is nog een veelvoud hiervan te vinden uiteraard denk bijvoorbeeld aan de ‘pink panther’ divisie van het Britse leger, die met roze voertuigen rijdt.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *