Blusvoertuig of blusvaartuig?

EWK HLF1
In Technik Museum Speyer kun je deze EWK HLF1 aantreffen. De afkorting EWK staat voor Eisenwerke Kaiserslautern, de fabrikant van het gevaarte. HLF betekent ‘Hilfeleistingfahrzeug’, wat hulpverleningsvoertuige betekent. Het is uitgerust met een 12-cilinder Deutz dieselmotor van 285 pk.
EWK HLF1
In het voorjaar van 1968 werd dit hulpverleningsvoertuig in dienst gesteld te Mainz, hij zou gaan dienen op de Rijn, Moezel en Laan. Het was het eerste amfibische voertuig voor dit soort werk. In 1985 ontstonden er technische problemen in de aandrijving, waarop werd besloten hem om te bouwen voor volledig gebruik in het water, van voertuig naar vaartuig dus. Vanaf dat moment werd hij alleen nog in de Moezel ingezet, vanuit Trier. In 1991 mocht hij met pensioen.
EWK HLF1EWK HLF1EWK HLF1EWK HLF1

One Response

  1. Lelo 5 juli 2016 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *