[video] Hot rod met twee V8 Detroit Diesel motoren


Een uniek voertuig wat het Truckstar Festival weekend van 2016 voor het eerst aan het publiek getoond werd is de door Fans van Tatenhove gebouwde hot rod, met twee Detroit Diesel V8 motoren. Eigenlijk een V16 dus. De motoren zijn verder niet ‘gekieteld’ maar een Detroit geeft van zichzelf al meer dan genoeg power en spektakel, laat staan twee. Het dak komt van een Citroën Traction Avant. De Fransman die een complete TA had verkocht zat wel vreemd te kijekn toen hij hoorde dat het alleen om een stuk dak ging… De body is een kopie van een Ford Coupe uit 1934, maar dan uiteraard wat groter. Op de (Scania) assen en motoren na is alles eigenbouw. Frans heeft zeven jaar aan dit voertuig gewerkt.
Detroit Diesel V16 hot rod
De hot rod stond op het festivalterrein in Assen te pronk bij de raceteams. Frans van Tatenhove heeft in het verleden zelf nog met zijn FTF (en zijn niet minder roemruchte broer) geracet, maar was in 2016 monteur bij het team van Van Koeveringe. Verder is hij druk met het restaureren van FTF’s en andere trucks met Detroit Diesel motoren. In ieder geval een diepe buiging met mijn hoedje af voor Frans, voor het bedenken en bouwen van deze hot rod.
Detroit Diesel V16 hot rod
Kijk vooral ook even naar de filmpjes in deze blog voor de machtige Detroit-sound.
Detroit Diesel V16 hot rodDetroit Diesel V16 hot rodDetroit Diesel V16 hot rodDetroit Diesel V16 hot rodDetroit Diesel V16 hot rodDetroit Diesel V16 hot rodDetroit Diesel V16 hot rodDetroit Diesel V16 hot rodDetroit Diesel V16 hot rodDetroit Diesel V16 hot rodDetroit Diesel V16 hot rodDetroit Diesel V16 hot rodDetroit Diesel V16 hot rodDetroit Diesel V16 hot rodDetroit Diesel V16 hot rodDetroit Diesel V16 hot rodDetroit Diesel V16 hot rodDetroit Diesel V16 hot rodDetroit Diesel V16 hot rodDetroit Diesel V16 hot rodDetroit Diesel V16 hot rodDetroit Diesel V16 hot rod

One Response

  1. Frank 30 juli 2016 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *