Oldtimer truck Elfstedentocht 2016

Dit weekend is de tweejaarlijkse Oldtimer truck Elfstedentocht, één van mijn favoriete evenementen. Mooie trucks, fijne mensen, prachtige route, wat wil je nog meer? De start op zaterdagochtend was bij Veenstra Banden in Sneek de overnachting was traditiegetrouw bij Spaansen in Harlingen, waar vanochtend rond tien uur ook weer gestart werd. De finish is vandaag (zondag 11 september 2016) tussen 15:00 en 17:00, wederom bij Veenstra banden. Mocht je in de gelegenheid zijn zou ik daar zeker even naar toe gaan.


De gebroeders Spaansen gaven rondleidingen door hun prachtige en indrukwekkende bedrijf. Arie in de fabriek waar de betonnen prefab-wanden worden gemaakt, Ton bij de grind-afdeling. Daar zou ik een aparte blog over kunnen schrijven, en wie weet doe ik dat ook nog wel eens, erg interessant allemaal. Een groot deel van mijn lezers kent het Spaansen terrein in Harlingen wel, maar wisten jullie bijvoorbeeld ook dat er 400 meter aan tunnels onder dat terrein door loopt?


Spaansen op zondagochtend:Klaar voor de start? Af!


Nog veel meer foto’s van dit geweldige evenement vind je op truckfan.nl. Aan de deelnemers die de blogpost niet hebben gehaald: de selectie is op basis van de foto’s gedaan. Als jouw truck er niet tussen staat ligt het dus niet aan jou(w truck), maar aan mij.

Nog even een paar bedankjes (in willekeurige volgorde): Spaansen voor de gastvrijheid, Veenstra banden voor het aankondigen van het evenement via twitter (anders had ik het glad gemist!), Tjitske van Lievenoogen voor het op de hoogte houden van doorkomsttijden, en alle deelnemers omdat het toffe mensen zijn en ze de rest van de wereld mee laten genieten van hun mooie trucks. Tot in 2018!

4 Comments

  1. Frank 11 september 2016 Reply
  2. Peter visser 12 september 2016 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *