De levens van de Rainbow Voyager

Scania 164Bij de Zwolse Scania-dealer-vestiging zag ik de Scania 164 met kenteken BJ-TZ-33 staan. Deze staat nog in de kleuren van VSB, maar is een maand geleden opnieuw op naam gezet. Dat, opgeteld met de locatie en het afgeplakte kenteken geeft toch wel een heel donkerbruin vermoeden dat hij nu niet meer van VSB is. Wordt vervolgd dus?Scania 124De truck is nieuw gebouwd voor Zandbergen, toen was het nog een Scania 124, met als bijnaam ‘Rainbow Voyager’. VSB kennende zal die de oorspronkelijke 12-liter motor vervangen hebben door een 16-liter V8-motor. Met dank aan Marco van den Berg voor de historie van de truck en Marco Havers voor de foto’s van de truck in de Zandbergen kleuren.Scania 124Scania 124Scania 124

Edit: de nieuwe eigenaar is de oude eigenaar, hij is weer terug op het oude nest, en staat inmiddels in de actuele Zandbergen kleuren.
Scania 164Scania 164.

Update 13 april 2018: zijn werkzame leven bij Zandbergen zit er op, hij is daar vervangen door een prachtige nieuwe Scania. Hij staat nu te koop bij Kleyn Trucks! Scania 164Scania 164Scania 164

Update 27 juli 2018: de nieuwe eigenaar heeft hem vandaag opgehaald bij Kleyn.
Scania 164

One Response

  1. Mattijs 6 september 2017 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *