10e Ginaf E2114 DuraTruck voor Hulshoff

Deze week leverde Ginaf de tiende door hen gebouwde E 2114 Duratruck af bij Hulshoff in Amsterdam. Dit in zakelijke projectverhuizingen en archiveren gespecialiseerde familiebedrijf heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Toen een van de opdrachtgevers in een aanbesteding om het meest groene transportmiddel vroeg, was de keus voor dit voertuig snel gemaakt. Huisleverancier Gomes leverde het benodigde en precies gespecificeerde Mercedes-Benz chassis met de cabine, Karhof de opbouw en Truckland Noord-Holland zal als Ginaf-dealer voor deze regio de service voor zijn rekening nemen.GINAF E2114“Het is een feestdag”, openden de heren Hulshoff hun verhaal. “Na de nodige elektrisch aangedreven personenauto’s heeft familiebedrijf G. Hulshoff nu de eerste volledig elektrische truck in gebruik genomen. Uiteindelijk viel de keus op de Ginaf E 2114. Hiermee voldoen wij ook aan de wens die een van onze trouwe relaties in een aanbesteding aangaf. Zij wilden graag CO2 neutraal transport en dat is hiermee verwezenlijkt. Als bedrijf vinden wij dat ook van groot belang. Vandaar de al eerder in gebruik genomen elektrische personenauto’s. En nog niet zo lang geleden hebben wij in Amsterdam Noord het meest duurzame opslagdepot van Nederland in gebruik genomen. Dat is honderd procent CO2 neutraal. Er is zelfs geen aansluiting op het aardgasnet. Het is iets wat steeds meer klanten, maar ook wijzelf graag willen.”

Alle dieselcomponenten en andere noodzakelijke aanpassingen aan het Mercedes-Benz chassis zijn door Ginaf in Veenendaal verricht. Directeur André Molengraaf: “Met de E-serie leveren wij op de praktijk gerichte volledig elektrisch aangedreven bakwagens met laadvermogens van 800 tot 27.000 kilogram en trekkers tot 44 ton GVW. De aandrijflijnen worden daarbij in eigen beheer ontwikkeld en kunnen op de wens van een klant aangepast worden. In het geval van Hulshoff gaat het om een 270 kW elektromotor, die de achteras direct aandrijft en waarbij een regeneratiesysteem zoveel mogelijk energie terugwint en terugvoert naar het 120 kW lithion-ion fosfaat accupakket. Daarmee bedraagt de actieradius van dit voertuig gegarandeerd 125 km. Voldoende voor de inzet, omdat zowel bij de klant als bij Hulshoff een laadlocatie aanwezig is.”GINAF E2114Dit is de tiende door Ginaf gebouwde elektrische vrachtauto en de volgende modellen zijn inmiddels in bouw en bestelling. Met het oog op de stedelijke werkzaamheden die deze nieuwe truck voor Hulshoff gaat verrichten is gekozen voor een compacte en niet te hoge 22 kuubs laadbak met een eveneens elektrisch aangedreven laadlift. Zaken die eveneens bijdragen aan de grote stilte waarmee het voertuig zijn werkzaamheden verricht. “Daarmee mogen en kunnen we ook eerder op de dag de stad in, omdat omwonenden geen geluidoverlast ervaren”, vervolgen de heren Hulshoff. “Verder hebben wij het koppel van de motor (2.700 Nm -red.) laten bijstellen, want hiermee trek je de stenen uit de straat. Plezierig is wel dat de auto op de buitenwegen met snelheden tot 85 km/uur kan rijden. Zeker met deze laadbak en de compacte maatvoering is dit voor ons een wendbare en ideale oplossing. De vracht van de betreffende klant heeft vaak wel het nodige volume maar weinig gewicht, dus ook op dat punt voldoet de Ginaf volledig aan de wensen. Wij kijken er echt naar uit om er mee te gaan rijden en zijn benieuwd naar de reacties.”

Truckland Noord-Holland in Amsterdam zal als Ginaf Truckdealer het onderhoud aan de GINAF E2114 DuraTruck verzorgen. Directeur Piet Dubbeld: “Als multi-brand truckdealerbedrijf hebben wij een jarenlange relatie met Ginaf en in de afgelopen jaren ook veel ervaring opgedaan met elektrische aandrijving op bestel- en vrachtauto’s. Ons bedrijf is ingericht op alle soorten elektrische voertuigen en onze technici beschikken over de juiste kennis voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Zeker in stedelijke gebieden is dit een oplossing voor de toekomst en wij zijn daar als verkoop- en serviceorganisatie nu al op voorbereid.”

Hulshoff is een bedrijf met drie vestigingen en verzorgt projectverhuizingen voor bedrijven, archivering, digitalisering en documentenmanagement. Daarvoor zijn 22 voertuigen, waaronder 8 vrachtauto’s onderweg. Bij vervanging van bestel- of vrachtauto wordt altijd gekozen voor de meest milieuverantwoorde oplossing van dat moment. Dit verklaart ook het relatief grote aantal Euro 5 en Euro 6 bedrijfswagens. En nu de eerste CO2 neutrale Ginaf E truck, aangedreven door groene stroom.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *