De levens van de BK-52-DD

De Nederlandse Scania importeur Beers zette in de jaren ’80 een T142E in als demo-truck. De opbouw mocht wat kosten. Naast een uitbundige kleurstelling, met één van de eerste Scania vrachtauto’s vereeuwigd op de zijkanten van de cabine, kreeg de trekker ook de af-fabriek spoilerset, staande uitlaten, een bullbar, een stenenvanger voor de voorruit, treden op de tanks en in traanplaat uitgevoerde achterspatborden. Matchbox bracht een miniatuur truckje van deze auto uit en Italeri gebruikte deze Scania als basis voor één van hun modelkits.

Ik fotografeerde de zware trekker voor het eerst op het Truckstar Festival van 1985 op het Circuit van Zandvoort.Scania T142In hetzelfde jaar zag ik de truck opnieuw tijdens de Militaire Truckersdag op het Kamp van Zeist bij de Motortransport Groep van de Koninklijke Luchtmacht.Scania T142Beers vond een koper voor de truck. Zonder spoilerset en bullbar werd de trekker door Rensink in Almelo in gebruik genomen als zwaartransporttrekker. De Rensink auto fotografeerde ik tijdens de Militaire Truckersdag op het Kamp van Zeist in 1986.Scania T142Na een tijdje werd de truck overgespoten in de eigen bedrijfskleuren van Rensink. De bijbehorende foto maakte ik tijdens het feestje ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van de Scania fabrieken in Zwolle in 1989.Scania T142Tekst en foto’s: Jaco Terlouw

Liefhebber van de ‘levens van’-blogs? Alle vorige en volgende blogs uit deze categorie vind je hier.

3 Comments

  1. Edwin berrevoets 24 maart 2017 Reply
  2. Marco 29 december 2018 Reply
  3. F. Dijkstra 29 december 2020 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *