Crown Fine Art vervoert kunst met Volvo FH420

Voor het transport van kunstwerken binnen Europa heeft Crown Fine Art sinds kort de beschikking over een Volvo FH 420 bakwagen. Betrouwbaarheid, veiligheid en een goed servicenetwerk zijn volgens de transporteur de drie voornaamste redenen voor de keuze voor Volvo Trucks en de dealer, Volvo Group Truck Center Amsterdam.Volvo FH 4th genCrown Fine Art vervoert wereldwijd beeldende kunst voor musea, galeries, veilinghuizen en verzamelaars. Ter bescherming van de kostbare vracht is de nieuwe Volvo FH rondom luchtgeveerd. Daarnaast is de truck voorzien van alle veiligheidsfeatures die behoren tot het Volvo Active Safety-pakket, te weten Adaptive Cruise Control met Forward Collision Warning en noodstopvoorziening, Lane Change Support, Driver Alert Support en Lane Keeping Support. Ook zijn er lage chassis skirts gemonteerd, die de veiligheid voor medeweggebruikers verhogen. Achter de chassis skirts zijn kisten gemonteerd met hulpmiddelen zoals sneeuwkettingen, spanbanden en handgereedschap. De nieuwe Volvo FH-bakwagen is gemotoriseerd met een 420 pk Euro 6 step C-motor met commonrail inspuiting.Volvo FH 4th genDrie extra zitplaatsen
Opdrachten binnen Europa worden door Crown Fine Art uitgevoerd met een eigen wagenpark van ruim dertig trucks, waarvan er acht ter beschikking staan van het hoofdkwartier in Amsterdam. Pierre Peeters, Manager EU Road Transport: “Onze chauffeurs worden intern opgeleid. Naast het transport moeten ze de kunstwerken ook veilig kunnen verpakken, verplaatsen en desgewenst ophangen op locatie. Omdat er praktisch altijd met twee chauffeurs wordt gereden, is de nieuwe truck ingericht met twee comfortstoelen en een dubbel bed. Op het onderste bed zijn drie extra zitplaatsen gemaakt. Het komt namelijk vaak voor dat museummedewerkers het transport vergezellen.”

Speciale carrosserie
Ook aan de laadbak zijn de nodige voorzieningen getroffen; zo zijn de wanden geïsoleerd tegen temperatuurschommelingen en zijn er diverse bevestigingsmogelijkheden aangebracht om elke lading op de veiligst mogelijke manier te zekeren. Om diefstal te voorkomen, worden de deuren vergrendeld met automatische Cargo-Lock pensloten. De laadbak is overgezet van de vorige truck. “Onze laadbakken worden speciaal gebouwd en gaan meerdere trucks mee”, licht Peeters toe.Volvo FH 4th genConnectiviteit
De Nederlandse vloot van Crown Fine Art bestaat uit acht trucks van twee verschillende merken. “Volvo Trucks heeft bewezen ons vertrouwen waard te zijn”, aldus Pierre Peeters. “De trucks zijn maar weinig in de garage te vinden en wanneer ze daar voor onderhoud moeten zijn, dan is de service prima. Om de productiviteit verder te kunnen verhogen hebben we een Volvo Gold-contract met connectiviteit afgesloten. De werkplaats kijkt als het ware onder de motorkap mee als we onderweg zijn. Zo kunnen ze preventief onderhoud inplannen en met behulp van het Volvo-servicenetwerk snel ondersteuning bieden bij pech.”Volvo FH 4th genOver Crown Fine Art
Crown Fine Art maakt deel uit van de Crown Worldwide Group. Oprichter Jim Thompson startte in 1965 met het verhuizen van Amerikaanse soldaten van en naar Japan. Zowel de geografische reikwijdte als het dienstenpakket van zijn onderneming breidde zich gestaag uit; vandaag de dag telt Crown Worldwide Group zes divisies in 54 landen. Crown Fine Art houdt zich vanuit zestien vestigingen in Europa, Azië en Rusland bezig met advies en uitvoering omtrent transport, verpakking, opslag en collectiemanagement voor beeldende kunst en kunsttentoonstellingen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *