Citroën-Kégresse halftrack in Fahrzeugmuseum Marxzell

Citroen-Kegresse halftrackToen ik in december bij mijn schoonouders was, twijfelde ik of ik naar Fahrzeugmuseum Marxzell zou gaan. Na een korte inspectie op de site van het museum zag ik dat er een Citroën-Kégresse aanwezig was in het museum. Weg twijfel.Citroen-Kegresse halftrackVolgens het museum is het één van de drie nog overgebleven Citroën-Kégresse’s (een claim die niet waar is, er zijn er meer bewaard gebleven gelukkig). Rond 1930 werden deze voertuigen wereldberoemd. De eerste Sahara-doorkruising met een voertuig was met een Kégresse en in 1931 ging men zelfs de Himalaya in met de halftracks. De meeste voertuigen werden echter niet voor deze expedities gebruikt, maar, iets minder sexy, door het Franse en Poolse leger. Citroen-Kegresse halftrackCitroen-Kegresse halftrackCitroen-Kegresse halftrackCitroen-Kegresse halftrackCitroen-Kegresse halftrackCitroen-Kegresse halftrackCitroen-Kegresse halftrack

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *