Citroën M35 op Citromobile 2007


De Citroën M35 was een experimenteel model waar 267 stuks van werden aangeboden aan evenzoveel uitverkozen Franse Citroën-rijders (212 stuks geproduceerd in 1970, 49 in het volgende jaar). Die hadden als taak de auto te beoordelen over een van tevoren vast gestelde tijd, om zo aldus een grote schaal van meningen te vormen waarmee Citroën inzicht kreeg in het wel en wee van dit model.Ford TransitHet bijzondere van die serie was het feit dat er wankelmotoren werden gebruikt, ontwikkeld door Comotor, een samenwerkingsverband met NSU. De carrosserie werd ontleend aan de Ami 8, maar dan met een schuiner aflopende achterkant als een soort coupé met twee deuren. Ook de detaillering van de neus was anders. Ieder exemplaar werd genummerd, en dit nummer werd opvallend op de zijkanten geplaatst. Na de proef werden alle M35-ers teruggevorderd om vernietigd te worden. Enkele werden toch gered en zodoende zijn deze nu erg kostbaar. Naar verluidt waren alle 267 M35’s donkergrijs metallic van kleur. Er bestaan echter zwart-witfoto’s met daarop diverse M35 in een andere tint, maar het is onduidelijk of het hier gaat om origineel Citroën-spuitwerk.

Bovenstaande tekst komt van wikipedia. De foto’s kon ik schieten op de 2007-editie van Citromobile, toen nog bij de veemarkthallen in Utrecht.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *