Nieuwe Volvo Ocean Race Limited Edition 2017–2018

De Volvo FH en FH16 zijn vanaf nu beschikbaar in een exclusieve Volvo Ocean Race uitvoering. De speciale Limited Edition trucks die voor de komende Volvo Ocean Race 2017-2018 zijn ontwikkeld, combineren een exceptionele uitrusting met een uniek design en worden in een beperkte oplage geproduceerd. Klanten kunnen daarnaast kiezen voor verschillende optionele pakketten om de veiligheid en prestaties nog verder te verhogen.Volvo FH16 4th gen“Avontuurlijk, competitief en geavanceerd… de Volvo Ocean Race Limited Edition 2017-2018 wordt gekenmerkt door waarden die overeenkomen met die van de race. We hebben een truck gecreëerd met een eigen gezicht. Voor chauffeurs die trots zijn op hun vak en hun voertuig en die alleen het allerbeste willen”, verklaart Helene Fredäng, Surface Material Expert bij Volvo Trucks.

Designers van Volvo baseerden de truck op de Volvo Ocean Race route, weergegeven in maritieme kaarten en patronen. De start en finish – in Alicante en Den Haag – vormden de inspiratiebron voor de kleuren zowel aan de binnen- als buitenkant.Volvo FH16 4th genKrachtige uitstraling
Aan de buitenkant wordt de connectie met de Volvo Ocean Race benadrukt door het gebruik van een expressieve achtergrond met een rood zig-zag patroon die contrasteert met de opvallende elementen in chrome en zwart. De woorden Volvo Ocean Race worden opvallend weergegeven in de Globetrotter lichtbak en op het embleem aan de zijkant van de cabine. De truck is beschikbaar in twee exclusieve metallic kleurstellingen: een warme zandkleurige Shimmering Gold en een ijsblauwe Cool Breeze Metallic.

Warm interieur
De aantrekkelijke kleuren en designelementen zijn terug te vinden in de cabine, waar premium comfort wordt gecombineerd met materialen van hoge kwaliteit en aandacht voor elk detail. De opstaptreden, deurgrepen, deurpanelen, matten, kastenwanden, stoffen en het stuurwiel zijn allemaal ontworpen met een link naar de zee en zeilen. Zo is de geventileerde chauffeursstoel voorzien van zandgekleurd, natuurlijk leer met blauwe accenten en opvallende rode zig-zag stiksels. Op de rugleuning van de stoel bevindt zich een kaart waarop de start en finish van de Volvo Ocean Race staan weergegeven. Dezelfde kaartstijl wordt herhaald in de gordijnen en in de embrasses bevindt zich eenzelfde zig-zag stiksel.Volvo FH16 4th genDe Volvo Ocean Race Limited Edition 2017-2018 is beschikbaar met twee optionele pakketten. Het Performance pakket bestaat uit de Volvo FH met krachtige 13-liter motor met 500 of 540 pk, Volvo I-Shift met Dual Clutch en een retarder. Het Safety pakket, dat beschikbaar is voor zowel de Volvo FH als FH16, bevat een anti-diefstal alarm, afsluitbare kluis, Lane Changing Support, Driver Alert Support en Adaptive Cruise Control.

De Volvo Ocean Race Limited Edition 2017-2018 wordt gelimiteerd aangeboden gedurende een beperkte periode. De verkoop start deze week. Volvo FH16 4th genFeiten
De Volvo Ocean Race Limited Edition 2017-2018 is verkrijgbaar voor:
· Volvo FH met Globetrotter of Globetrotter XL cabine met een breed aanbod aan pk’s.
· Volvo FH16 met Globetrotter of Globetrotter XL cabine met een breed aanbod aan pk’s.

Opties
· Safety pakket: chauffeursairbag, Lane Changing Support, Driver Alert Support, Adaptive Cruise Control met automatisch remsysteem, anti-diefstal alarm, afsluitbare kluis, gelamineerde zijramen, afstandsbediening, rode veiligheidsgordels.
Performance pakket (alleen voor Volvo FH): Volvo D13-motor met 500 of 540 pk, Volvo I-Shift met Dual Clutch en retarder.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *