De jassen van ‘de aardappeleters’

Scania R620De Scania R620 met kenteken BR-PB-61 van aardappelhandel Verbeek uit Tiel heeft de bijnaam ‘De Aardappeleters’, naar het beroemde schilderij van Van Gogh waar de tekeningen op de truck op gebaseerd zijn. In 2009 won deze truck, toen nog in het rood, de titel ‘Mooiste truck van Nederland’. In 2014 viel hij op het festival in Assen wederom in de prijzen, nu als mooiste showtruck. In de tussentijd heeft de truck wel een metamorfose ondergaan, hij staat tegenwoordig in de nieuwe kleuren van verbeek, met wat meer grijs er bij. Scania R620Scania R620Scania R620Scania R620
Edit: Marco Bloem wist te vertellen dat de truck eerst ook nog van Transoord is geweest, Bert de Boer vulde dat aan met het weetje dat de truck op de RAI is gekocht en daar eerst in het promotionele blauw heeft gestaan. Aanvullend beeldmateriaal volgt hopelijk ooit nog…

Liefhebber van de ‘levens van’-blogs? Alle vorige en volgende blogs uit deze categorie vind je hier.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *