Freiwillige Feuerwehr Widdern

Renault MasterAl jaren rijd ik regelmatig langs de kazerne van de vrijwillige brandweer vlak buiten het Duitse stadje Widdern, waar mijn schoonmoeder woont. En al jaren ben ik heel benieuwd wat daar nu eigenlijk in staat. Tot de laatste keer dat ik er langs reed. De brandweermannen hadden een groot feest, en omdat het zo nu en dan regende werd het feest deels in de kazerne gehouden. Met andere woorden, het wagenpark stond buiten! Een mooie meevaller.Renault MasterRenault Master.MAN LEMAN LEMAN LEMAN LE14.250 met Rosenbauer opbouw.Mercedes-Benz Atego MP3Mercedes-Benz Atego MP3Mercedes-Benz Atego MP3Mercedes-Benz Atego MP3 door Hensel opgebouwd. Een brandweerwagen met dubbele cabine en zeilbakje had ik volgens mij nog niet eerder gezien.Iveco-Magirus ZetaIveco-Magirus ZetaIveco-Magirus ZetaDe Iveco-Magirus Zeta met Magirus opbouw zou in Nederland al lang uitgerangeerd zijn. In Duitsland heeft bijna iedere woonplaats met meer dan 3 boerderijen een eigen brandweerkazerne, vooral de kleinere vrijwillige korpsen hebben vaak nog dit (ver)oude(rde) materieel lopen.

Let vooral ook op de kentekens, iedere auto heeft een toepasselijk nummer.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *