[video] preview Truck GP Nürburgring 2017


Vrijdag 30 juni 2017 begint de Truck GP op de Nürburgring had ik vandaag dus mooi de tijd al even rond te kijken, mijn accreditatie rond te maken (ik mag ook filmen dit jaar, fiets moet nog extra over onderhandeld worden morgen) en vooral: meerijden! Helaas kon ik niet met een van de Nederlanders mee (komt vast nogwel eens), maar naast Norbert Kiss in zijn Mercedes over de kerbs driften was ook ERG gaaf!

Mika Mäkinen moest toen hij aan kwam eerst zijn truck nog in elkaar puzzelen.

Tweekoppig monster.

Siku!

Iveco heeft een serie nieuwe Stralissen in race-thema. Onder andere Jochen Hahn en Abarth zijn nieuw. De laatste in rij, in Petronas-kleuren is zonder opschrift of artwork.

Baas hengel.

Ik weet dat ik wel eens grappen maak ten koste van de diverse personenwagenklassen die in ons voorprogramma rijden, maar kom op, je kunt het me ook TE makkelijk maken…

De mooiste racetransporter bij de toerwagenjongens.

De teams van vader Werner en zoon Sascha Lenz zijn nu totaal uit elkaar, ook op de paddock. Hoed met bodywarmer was vandaag verplichte klederdracht (een enkeling wiens spijkervestje uit de jaren ’80 nog niet tot op de draad is versleten uitgezonderd).

Uiterst zeldzaam, de Scania T420.

Binnenkort in ‘de levens van’. Ik weet wie de vorige eigenaar is, wie herkent hem ook nog?

Eénkoppig monster.

De truck waar ik in werd gefrommeld. Mocht je ooit ook de kans krijgen om in een racetruck mee te rijden: het is de pijn zeker waard.

Voormalige paardenwagen?

MAN F2000 Evo met camperbakje.

ERF!

Als deze truck niet in de top 10 meest Duitse trucks van dit moment staat weet ik het ook niet meer (een foute bullbar had hem vande nummer 1 positie verzekerd).

Innovatie bij het Rode Kruis.

De vogelkak op het dak moest even weg.

Kenworth W900.

Ja, we zijn er echt.

De eerste oldtimers zijn er ook al.

De grootste truckracefan die ik ken, is zonder enige twijfel Andy Mohamed. Er komt nog een blogpost overzijn privé-museum als het goed is. Deze Zafira was vroeger zijn taxi en nu een soort miniatuur-Hahn-racetruck.

Unimog U5023 met Schlingmann opbouw.

Geen idee wie Willi en Ernst zijn, of Willie de rest van Ernst en Bobbie is, en wat ze op de truck GP doen, maar ik hoop niet dat ik bij hun voorstelling beland.

Morgen gaat het los met de trainingen, kwalificaties en zelfs al de eerste race in de Mittelrhein-cup. Er zijn te veel racetrucks, dus helaas kan niet iedereen starten. Morgenavond is de Go and Stop voor de hoofdtribune.

NET ZO INTERESSANT

4 Comments

  1. Stefan van Deelen 29 juni 2017 Reply
    • Alex Miedema 29 juni 2017 Reply
  2. René Henkes 29 juni 2017 Reply
  3. René Henkes 29 juni 2017 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *