Bedrijfswagen RAI (European Road Transport Show) 2007

Tien jaar geleden ging de bedrijfswagenRAI wel door, ik heb hem samen met Mark Wijning bezocht destijds. Altijd leuk om 10 jaar later terug te kijken met de ogen van nu. Scania G420Scania G420.Renault HybrysRenault HybrysRenault HybrysRenault Hybrys.Renault MaxityRenault Maxity.MAN TGM 1st genMAN TGM 1st gen.GINAF X5450-SGINAF X5450-S.GINAF C2120NGINAF C2120NGINAF C2120N.

De Williams F1 wagen werd maar weinig bekeken. Gelukkig zat er permanent een beveiliger naast. Als er niemand naar je spul wil kijken, betaal je gewoon mensen om te kijken! Probleem opgelost, iedereen blij toch? VW Crafter 1st genVW Crafter 1st genVolkswagen Atacama Concept op basis van de Crafter.Mitsubishi Fuso CanterMitsubishi Fuso Canter.Mitsubishi Fuso CanterMitsubishi Fuso Canter.Mitsubishi L200Mitsubishi L200, uit de tijd dat Ton van Deijne nog aan Le Dakar (die destijds nog in Afrika verreden werd!) meedeed.Mercedes-Benz EconicDe grote wereldprimeur op de show was de Mercedes-Benz Econic op gas voor Vos Logistics, met de enorme topsleeper. Een groot succes is dit niet geworden, konden we onlangs hier op de blog al zien. Mercedes-Benz VarioMercedes-Benz Vario.Mercedes-Benz Actros MP2Mercedes-Benz Actros MP2.

Ferrari F1.VW CaddyDe VW Caddy Maxi, een verlengde uitvoering, was er als primeur.Iveco StratorIveco Strator.Iveco StralisIveco Stralis.Iveco MassifIveco MassifIveco MassifNa de overname van Santana door Iveco werd de PS10 van dat merk ineens de Iveco Massif. Ook hier geen succes story: Iveco ging er van uit dat Land Rover met de Defender zou stoppen en hoopte met name op orders uit militaire hoek. Die zijn er niet veel geweest en Land Rover ging nog tot 2016 door met de Defender, die daarmee de Massif ruimschoots heeft overleefd. Iveco DailyIveco Daily.Fiat FiorinoMet de Fiat Fiorino haalden de Italianen een oude naam van stal.Fiat FiorinoDe Fiat Fiorino was er direct ook in elektrische uitvoering.Terberg onbekend/overigTerberg onbekend/overigTerberg onbekend/overigTerberg onbekend/overigDeze door Terberg Techniek gebouwde crashtender kon je bestellen als 4×4, 6×6 of 8×8 met Caterpillar motoren met vermogens van 550 tot 950 pk. Hij was voorzien van een Allison bak en 14-tons Sisu assen. Fiat DucatoFiat DucatoSnoeks had een Sevel (Fiat en PSA op dat moment) besteller flink verbouwd. Peugeot BipperPeugeot Bipper.Ford RangerFord RangerWat is de Ford Ranger sûterich vergeleken met de huidige generatie!Ford Transit ConnectFord Transit Connect.Citro NemoCitro NemoCitroën Nemo.Citro onbekend/overigCitroën C-Crosser een Mitsubishi Outlander in verkeedkleren. In 2012 ging deze alweer uit productie.Opel VivaroOpel Vivaro.Opel MovanoOpel Movano.Hyundai H300Hyundai H300.Netras CityNetras CityNetras CityNetras was in 2007 nog een zelfstandig bedrijf, nu is het alweer een paar jaar overgenomen door (en een modellijn van) Coxx. Tussen de ‘poten’ kan een container gezet worden.

EINDELIJK een Ferrari waar je wat aan hebt. Side bars en een push bar tegen de paaltjes, een imperial op het dak. Helaas geen trekhaak, klein nadeel.MAN TGX 1st genMAN TGX 1st gen.Onbekend tuktukTuktuk.GINAF X2222GINAF X2222.Volvo FE 1st genVolvo FE 1st gen met Hiab kraan.Mercedes-Benz G-klasseMercedes-Benz G-klasse met Wiegel lier.Mercedes-Benz SprinterMercedes-Benz Sprinter.Renault MasterRenault MasterRenault Master met opbouw van Carrosseriefabriek Harderwijk voor Kaasboer Siebren.Fiat StradaFiat StradaFiat Strada voor Gemeente Stadskanaal.Renault KangooVolgens mij was dit de eerste en laatste keer dat ik de korte Renault Kangoo in Nederland heb gezien.Nissan CabstarNissan Cabstar.Nissan AtleonNissan Atleon.Nissan NavaraNissan NavaraNismo voor Dakar.Toyota LandcruiserNog meer Dakar, in de vorm van een Toyota Landcruiser.Opel VivaroOpel Vivaro.Rolande opleggerRolande bulkoplegger.Hytruck C8HEHytruck C8HEHytruck C8HEHytruck C8HEOnze eerste kennismaking met Hytruck. De Hytruck C8HE was op basis van de Mitsubishi Fuso Canter.Renault TraficRenault Trafic.Isuzu NPRIsuzu was weer eens terug op de Nederlandse markt en pakte groot uit. Isuzu NPR.Isuzu NKRIsuzu NKR.Isuzu NKRIsuzu NKR.Isuzu NPRIsuzu NPR.Isuzu D-MaxIsuzu D-Max.Isuzu D-MaxIsuzu D-Max.Isuzu D-MaxIsuzu D-Max.Maxus onbekend/overigMaxus MX100Maxus MX100LDV was net overgenomen door GAZ, daarom werd de typenaam Maxus ineens gebombardeerd tot de nieuwe merknaam. Het Maxus MX100 prototype was toch wel heel duidelijk als GAZ herkenbaar.Maxus onbekend/overigMaxus onbekend/overigMaxus onbekend/overigMaxus onbekend/overigMaxus onbekend/overigZowel onder de naam LDV als met Maxus als merk is deze besteller nooit een groot succes geworden in Nederland.Iveco StralisIveco Stralis truckpuller op het buitenterrein. Verder was het vooral Dakar wat daar de klok sloeg. Iveco TrakkerIveco Trakker.Unimog 435Unimog 435.Mercedes-Benz G-klasseMercedes-Benz G-klasse.Fuso CanterFuso CanterFuso CanterCor Karremans zijn Dakar-prototype op basis van een Fuso Canter is voor zover ik weet nooit in de rally ingezet.Toyota LandcruiserToyota Landcruiser.Toyota LandcruiserToyota Landcruiser.Mitsubishi L200Mitsubishi L200.Renault KeraxRenault Kerax.MAN TGAMAN TGA.Land Rover DefenderLand Rover Defender.GINAF M3331GINAF M3331.Mercedes-Benz Actros MP2Mercedes-Benz Actros MP2.DAF XF105DAF XF105 met GS Meppel oplegger. Flevo Service is tegenwoordig TTS Swifterbant.Kalmar terminaltrekkerKalmar terminaltrekker.Volvo VT880Volvo VT880.MAN TGX 1st genMAN TGX 1st gen.Mercedes-Benz EconicMercedes-Benz Econic.Unimog U20Unimog U20.VW Transporter T1VW Transporter T1.VW CaddyVW CaddyVW CaddyDaar waar de reguliere VW Caddy Maxi met 46 centimeter verlengd is, hadden ze hier ter illustratie nog een meter extra tussen geplakt.Mitsubishi L200Mitsubishi L200 als kipper.Volvo FH 2nd genVolvo FH 2nd gen.Maxus onbekend/overigWe sluiten af met een laatste Maxus.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *