Emgee Truck: made in Gelderland

Emgee TruckVroeger werden er ook buiten provincie Utrecht en regio Eindhoven trucks gebouwd. Zo waren er in Gelderland diverse fabrikanten van kleinere truckjes gevestigd. Een merk wat ik nog niet kende was Emgee Truck, maar Dick Tijken kwam dit exemplaar tegen bij de Keppeltoertocht van afgelopen zondag in Hoog-Keppel. Dick: “Volgens de eigenaar werden deze wagentjes gebouwd van onderdelen die tijdens de oorlog en de bevrijding achter waren gebleven rond Arnhem. Op facebook las ik dat de wagentjes werden gemaakt in de Emgee Truck Machine- en carrosseriefabriek Gelderland NV boven aan de Cornelis Koningstraat, dus een echt Oosterbeeks product. Ook bij melkventers was de Emgee in gebruik”Emgee TruckDick, bedankt voor de foto’s en informatie! Emgee Truck

8 Comments

 1. RUDI VAN HEES 17 september 2017 Reply
  • Alex Miedema 17 september 2017 Reply
 2. Ramon 15 mei 2018 Reply
  • Alex Miedema 15 mei 2018 Reply
 3. Ramon 15 mei 2018 Reply
 4. Nico van der molen 27 augustus 2019 Reply
  • Alex Miedema 29 augustus 2019 Reply
 5. Klaas Haaijema 29 augustus 2019 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *