Nieuw: Kamaztros

De samenwerkingen tussen verschillende truckfabrikanten over de hele wereld blijft fascinerend om te zien. Er is echter een fabrikant die er boven uitsteekt en dat is Mercedes Benz. Hun cabines zijn te zien op verschillende truckmerken in vooral Azie en natuurlijk bij ons in Europa. Een van de merken die Mercedes Benz cabines gebruikt is Kamaz. Dat komt uiteraard doordat Mercedes Benz als grootaandeelhouder een flinke vinger in de pap heeft bij Kamaz.

Het Russische merk, hier vooral bekend van hun deelnames aan Dakar, wat al langer gebruikt maakt van de Axor cabines voor hun trucks presenteerde recent op de Comtrans 2017 hun nieuwe topmodel de 54901. Voorzien van een Liebherr motor en een cabine van  Actos is het wel even wat anders dan we van hun gewend zijn. De motor is een 12 liter zes cilinder in lijn van Liebherr met 380 tot 500 pk en voldoet aan euro 5 en 6.

En ik moet eerlijk zeggen, de truck ziet er gelikt uit.

Cooperations between truck makers all around the world are always fascinating to see. There is however one brand that somehow does a little bit more than the others and that is Mercedes Benz. Their cabs are on different truck brands in Asia and of course in Europe. On of the brands that is using Mercedes Benz cabs is Kamaz. And of course that is because Mercedes Benz is a mayor stakeholder in Kamaz.

The Russian manufacturer is best known for their rough trucks and the rally team that takes part in for example the Dakar rally, and has been using Axor cabs for a while now, presented their newest topmodel the 54901 on Comtrans 2017. With modern lines, a Liebherr engine and a cab from a Actros its a bit different then we are use to see from them. The engine is a 6 cilinder in line from Liebherr producing 380 through 500 horsepower and has Euro 5 and 6.

And to be honest, i like how the truck looks

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *