Digitaal Museum: Magirus-Deutz Mercur TLF16A

Magirus Deutz RundhauberEen populaire versie van de Magirus-Deutz Rundhauber was de TLF16A op het alwielaangedreven chassis van de Mercur A4500. TLF staat voor Tanklöschfahrzeug (blusvoertuig met tank), 16 voor de pompcapaciteit (1600 liter per minuut) en A staat voor Allrad. De ronde neus is wel zeldzaam als offroader: de vormen van de ‘alligatorneus’ zorgen er voor dat hij bij het torderen van het chassis nog wel eens open klapte. Meestal werd dus voor de minder fraaie, maar meer praktische, vierkante motorkap gekozen. Onder die kap lag een Deutz F6L614D 8-liter V6 dieselmotor. Hij was van 1955 tot en met 1962 in productie.

NET ZO INTERESSANT

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *