Digitaal Museum: Lotus 2-eleven


De Lotus 2-eleven was een sportwagen voor zowel op het circuit als op de openbare weg. Een in Groot-Brittannië populaire voertuigsoort, waar men graag zelf rijdend naar trackdays gaat. Het was dan ook een concurrent van bijvoorbeeld de Ariel Atom en de diverse Lotus Seven lookalikes.

De 2-eleven volgde in 2007 de Lotus 340R op. In 2010 staakte de productie, er waren toen 280 stuks gebouwd.

Een Lotus is normaal al licht, maar doordat bij de 2-eleven overbodige zaken als ramen en een dak weg zijn gelaten, weegt hij slechts 670 kilo. In combinatie met een 255 pk sterke Toyota motor zorgt dit er voor dat het apparaat in 3,8 seconden op de 100 kilometer per uur zit, vanuit stilstand.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *