Digitaal Museum: GTM Libra


GTM Cars is een kit car fabrikant uit in het Britse Kingswinford. De afkorting staat op Grand Touring Mini, de eerste creatie waseen Dino-achtige op basis van Mini onderdelen. In 2007 werd het bedrijf overgenomen door Potenza, waarmee het een zusterberijf van Westfield werd.

De GTM Libra werd in 1998 na 3 jaar ontwikkeling gepresenteerd. De eerste modellen hadden de 1,4 liter RoverK-serie motor, later werden ook andere (grotere) Rover en Honda motoren toegepast. De grootste motor was echter een Audi blok van 1800 cc.

In 2004 werd de Libra gevolgd door de Spyder, een cabrio die weliswaar op de Libra leek, maar maar weinig uitwisselbare carrosseriedelen had.

De GTM Libra uit deze blogpost fotografeerde ik op 26 juli 2009 bij de ingang van de Nordschleife, het beroemde circuit bij Nürburg. Een locatie waar dit voertuig prima op zijn plek is.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *