Digitaal Museum: ATW Chico

ATW ChicoDe ATW Chico werd door Auto-Montan-Werke Ltd. gebouwd in Buncrana in de Ierse graafschap Donegal. De wagen was echter in Duitsland ontwikkeld door MBB (Messerschmitt-Bölkow-Blohm), aanvankelijk als de “Europa-Jeep”, later als een voertuig voor ontwikkelingslanden. Een splinternieuwe fabriek werd opgericht in Ierland in een relatief arm en afgelegen deel, waardoor bij voorbaat de kansen voor zo’n type voertuig niet goed stonden. Aandrijving geschied via een tweecilinder Deutzmotor. De auto had aftakassen zodat het ook als tractor gebruikt kon worden. De wagen had geen vering, maar wel een kantelcabine. Wel is de stoel geveerd. Na 150 stuks was het geld op.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *